IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook вижда възможности за развитие на Instant Articles в Азия

Компанията се опитва да привлече медии, които да ползват услугата ѝ за публикуване на новини

13:49 | 25.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Facebook полага усилия, за да разшири своята услуга за новини Instant Articles в Азия, което подчертава степента, в която тя обръща внимание на многобройното население в развиващите се пазари, когато става дума за въвеждане на нови функции, пише Wall Street Journal.

През последните седмици най-голямата социална мрежа в света промотира факта, че отваря нови работни места в седалището си в Азиатско-тихоокеанския регион – Сингапур. Там тя търси служители, които да работят с новите медийни издатели, с които да разработва Instant Articles. Обявата сочи, че се търсят кандидати, които говорят тайландски и виетнамски.

Instant Articles позволява на медиите да публикуват материали директно във Facebook, вместо като линкове към техните сайтове. Facebook твърди, че тези статии се зареждат 10 пъти по-бързо от стандартните на мобилни телефони. Компанията пусна услугата в САЩ през май, а миналата седмица направи това и в Индия.

"Винаги сме планирали да пуснем тази програма по целия свят и се надяваме да достигнем до момент, в който издател, който иска да участва, ще има възможността да го направи“, коментира говорителят на Facebook.

Индия, Виетнам и Тайланд са привлекателни пазари за Facebook, тъй като все повече хора получават достъп до интернет там, използвайки евтини смартфони, твърдят анализатори.

Индия е вторият най-голям пазар на Facebook след САЩ и има повече от 130 млн. потребители месечно, посочва социалната мрежа. В Тайланд има 38 млн. потребители на Facebook, а във Виетнам те са 36 млн., сочат данни на базираната във Великобритания консултантска компания We Are Social.

Миналия месец продуктовият директор на Facebook Крис Кокс заяви по време на конференцията WSJDLive, че Instant Articles са насочени към потребителите в развиващите се страни, където интернет връзките могат да бъдат бавни.

"Един потребител на Facebook в Мианмар днес може да чака 40 секунди до минута, за да разбере какво се случва в Янгон“, коментира Кокс. „Ако можем да свалим тази бариера, това ще бъде огромна услуга“.

Американски медии като Washington Post, New York Times и германските Spiegel и Bild, се присъединиха вече към платформата.

Но много американски издатели остават предпазливи, тъй като се притесняват как услугата ще се отрази на техните резултати. Този месец Wall Street Journal писа, че някои издатели не успяват да генерират приходи от реклами от платформата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:00 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още