IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook тества видео и гласови разговори в основното си приложение

Компанията прави крачка назад, след като преди години отдели тези услуги в Messenger

09:53 | 24.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Американският интернет гигант Facebook позволява на някои от потребителите си да извършват видео и гласови разговори през основното му приложение за тестов период. Целта е да се улесни провеждането на разговори, без да се налага да се отваря отделно приложението Messenger, предава Ройтерс.

Социалната мрежа отдели Messenger от основното си приложение още преди години, което означава, че потребителите трябваше да свалят друго приложение, за да могат да изпращат съобщения и да провеждат разговори.

Facebook се опитва да свърже чат услугите на своите приложения и първо позволи това между Instagram и Messenger през миналия септември. Това позволи на потребителите на всяка услуга да откриват съобщения и да провеждат видео обаждания с контакти в друга, без да е необходимо да свалят и двете приложения.

Компанията планира евентуално да интегрира WhatsApp в този микс.

Въпреки това говорител на Facebook заяви в понеделник, че обаждания, аудио- и видеопреживяване с всички налични функции за потребителите, ще бъдат изцяло налични в Messenger.

Преди седмица пък стана ясно, че социалната мрежа въвежда криптиране от край до край на разговорите в Messenger.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още