IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook ще тества реклами в Oculus

Рекламите във виртуалната реалност няма да са базирани на данни, съхранявани от очилата на компанията

11:52 | 17.06.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Short/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Short/Bloomberg

Facebook обяви, че ще започне да тества реклами, които ще се появяват във виртуалната реалност, показвана от очилата Oculus на компанията, пише CNBC.

През май технологичният гигант заяви, че ще започне да предлага реклами в мобилното приложение на Oculus, но новото ѝ решение представлява първият път, в който социалната мрежа разкрива, че ще показва реклами в очилата си за виртуална реалност.

Рекламите първо ще се виждат в играта Blaston на Resolution Games. По думите на Facebook реклами ще бъдат включени в две други приложения за Oculus в следващите седмици.

Рекламите в очилата Oculus ще са значителна стъпка за Facebook, която генерира над 97% от общите си приходи от реклами. В момента тези реклами се показват предимно на потребителите на компанията в социалните мрежи Facebook и Instagram.

Освен това Facebook заяви, че рекламите ще предложат нови начини, по които софтуерните разработчици могат да генерират приходи.

Рекламите ще следват рекламните принципи на компанията и ще дават на потребителите същия контрол, който имат и във Facebook. Той включва възможността за скриване на определени реклами или тези от конкретни рекламодатели. Освен това потребителите ще могат да избират „Защо виждам тази реклама?“, за да научат повече за това защо именно тези реклами се показват на тях.

Facebook допълни, че рекламите няма да са базирани на никакви данни, които се съхраняват в очилата на потребителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още