IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook се справи с проблемите с качването на снимки

Засегнати са били предимно части на Европа и САЩ

08:55 | 04.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Facebook заяви, че проблемите с качване или изпращане на медийни файлове в нейните приложения и платформи са били решени, предава Ройтерс.

По-рано вчера много потребители по света нямаха възможност да изпращат и получават изображения, видеа и други файлове в платформите на компанията, включително в WhatsApp, Instagram и социалната мрежа. Малко след появата на проблема компанията е започнала работа по отстраняването му.

"По време на една от нашите рутинни операции по поддръжка задействахме проблем, който затрудни някои хора да качват или изпращат снимки и видеа“, посочва Facebook.

Компанията, която получава десетки милиони долари от рекламни приходи ежедневно, отказа да коментира дали ще възстанови пари на компании. При подобен случай през март компанията заяви, че ще обмисли рефинансирането на рекламодателите за загубеното рекламно позициониране.

"Проблемът изглежда е свързан с вътрешната инфраструктура или е проблем на приложение“, посочва компанията за мониторинг на глобалния интернет трафик Thousand Eyes.

Частичният срив ядоса потребителите на най-голямата социална мрежа в света, а мнозина се насочиха към Twitter, за да се оплачат.

Повече от 14 хил. потребители са подали сигнали за проблеми с Instagram, а над 7500 и 1600 са сигнализирали съответно за Facebook и WhatsApp, сочат данни на сайта Downdetector.com, който следи за подобни проблеми.

Според него проблемите са били предимно в части на Европа и в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още