IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook разширява услугите на Messenger

Потребителите ще имат възможност да споделят местоположението си в реално време в продължение на час

12:30 | 28.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Facebook добавя функция в чат приложението си Messenger, която позволява на потребителите да споделят локацията си в продължение на час. По този начин компанията увеличава конкуренцията си с инструментите, предлагани от Apple и Google Maps на Aplhabet, предава Ройтерс.

Социалната мрежа открила, че една от най-използваните фрази в Messenger, когато хората говорят с приятелите и семейството си, е „Колко далече се намираш?“ или нейни вариации, твърди Стан Чудновски, продуктов мениджър в Messenger.

Споделянето на информация за местоположението е по избор, но тя може да бъде предавана на живо, така че когато потребител сподели с приятел къде се намира, приятелят му може да гледа откъде се движи той в продължение на до 60 минути.

Messenger някога беше част от основното приложение на Facebook, но компанията реши да го отдели в друго приложение през 2014 г. След това започна често да инвестира в промени и функции, вградени в услугата, така че да я разграничи от социалната мрежа.

Миналата седмица Google Maps заяви, че добавя подобна функция за предаване на местоположението на живо в опит да насърчи ангажираността на потребителите с продукта, който става все по-важен от стратегическа гледна точка за компанията.

Фактът, че двете функции са толкова близки говори на Facebook, “че работим по правилните неща“, коментира Чудновски.

Приложението Messages за iPhone има същата опция.

Facebook тества промените в Мексико. Тя е приключила с тестовете още през октомври, допълва Чудновски, но компанията е работила по функцията още пет месеца, за да намали влиянието ѝ върху живота на батерията на смартфона.

От Facebook обявиха, че пускат новата функция по целия свят.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още