IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook работи над подобно на Snapchat приложение

Апликацията може да позволи на потребителите да споделят на живо поточно видео в социалната мрежа

09:11 | 26.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-голямата в света социална мрежа Facebook може би работи над нов клонинг на Snapchat, популярната преди всичко сред младежите услуга за изпращане на мобилни съобщения, която разполага с функция за изтриване на данни, включително текстови съобщения и изображения, след като те са разгледани от получателя.

Компанията разработва самостоятелно приложение за снимки с цел да „насърчи своите 1,6 милиарда потребители да създават и споделят повече снимки и видео клипове," се казва в нов материал на The Wall Street Journal

Статията, който цитира неназовани източници, запознати с плановете на Facebook, твърди, че  приложението се създава от екип в Лондон и е „подобно" на Snapchat. Съобщава се, че неназованото приложение ще се стартира с камерата - като Snapchat - и ще се интегрира с Instagram и други приложения, собственост на Facebook. То също така ще позволи на потребителите да споделят на живо поточно видео във Facebook.

Проектът е в ранен етап на развитие и може никога да не види бял свят, поясняват източниците, 

Представител на Facebook отказа да коментира материала. Според WSJ компанията също така работи над самостоятелно приложение за 360-градусово видео.

Ако новото приложение за камерата бъде стартирано, това далеч няма да е първият път, в който Facebook се опитва да създаде собствена подобна на Snapchat апликация. Ето кратък преглед на всички опити на компанията да пусне подобни приложения за снимки:

2012: Facebook Camera — подобно на Instagram приложение за споделяне на снимки, което бе представено само седмици след анонсирането на сделката за придобиване на Instagram

2012: Facebook Poke — Първи опит за клонинг на Snapchat. Poke бе пуснат през 2012 г., но но не успя да спечели потребителите и беше изтеглен от магазините за приложения през 2014 г.

2014: Slingshot – друго изчезнало приложение за съобщения, което не успя да се наложи, независимо от факта, че не изисква Facebook профил, за да бъде използвано. Facebook спря приложението през 2015 г.

2014: Bolt – Експериментално приложение от екипа на Instagram. Bolt беше представен за първи път в Нова Зеландия, Сингапур и Южна Африка, но никога не стигна до САЩ Той бе изтеглен през 2015 г.

2015: Riff - Друго приложение от вече несъществуващия екип Creative Labs на Facebook. Riff трябваше да се ползва от групи от приятели, които да споделят и ремиксират видео клипове. То беше изтеглено по-късно през същата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:14 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още