IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook пуска платени стикери в Messenger

Те са създадени в партньорство с компанията PicoCandy от Сингапур

16:54 | 16.11.15 г.
Facebook пуска платени стикери в Messenger

Потребителите на чат приложението на Facebook – Messenger, вече могат да купуват виртуални стикери. Социалната мрежа от своя страна не предлага стикери директно, а работи с трета страна – сингапурския стартъп PicoCandy, за да може да предлага селекция от емотикони и пакети стикери, някои от които струват между 0,99 и 1,99 долара, пише TechCrunch.

Стикерите първо набраха популярност в Азия, където дебютираха в Line – мобилно приложение, създадено от едноименна японска компания. През последните няколко години стикерите се появиха в редица приложения за изпращане на съобщения.

Досега Facebook имаше доста консервативен подход към стикерите. Тя сключи сделки с няколко медийни компании да предоставя техни стикери. Така например започна работа с марката Lego и с популярния детски анимационен филм „Аз, проклетникът“, но фокусът ѝ винаги е бил върху това емотиконите и стикерите да се предлагат напълно безплатно.

Сега базираната в САЩ социална мрежа навлиза в дебрите на платеното съдържание за първи път чрез партньорството си с PicoCandy.

Преди две години Line генерираше по 10 млн. долара месечно от продажбата на стикери, благодарение на своите 230 млн. регистрирани потребители. Тези данни са се увеличили значително досега, но компанията не е разкрила конкретни данни.

За Facebook това може да се окаже голяма възможност, като се има предвид, че месечно активните ѝ потребители са 1,5 млрд. 300 млн. души в Азия използват нейните услуги всеки ден.

Платените стикери са част от новото приложение на PicoCandy, което е достъпно за потребителите на iOS и Android. Това означава, че хората, които ползват Messenger, трябва първо да свалят приложението на PicoCandy, за да ползват стикерите. Те ще трябва да стартират и двете приложения всеки път, в който искат да купят или свалят нов стикер, както и когато искат да изпратят някой на приятел. Това до известна степен усложнява процеса.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още