IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook поставя името си в Instagram и WhatsApp

Целта на компанията е да отговори на критиките на регулаторите

09:56 | 03.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Арххив Ройтерс</em></p>

Снимка: Арххив Ройтерс

Facebook започна да поставя името си в приложението за споделяне на снимки Instagram от тази седмица - един от първите сигнали, че иска да покаже на потребителите кой притежава популярната платформа, предава Ройтерс.

Това се случва в момент, в който най-голямата социална мрежа в света се сблъсква с остри критики от страна на регулаторите по света за по-голяма прозрачност относно пратиките за опазване на личните данни и как и с кого Facebook споделя потребителска информация.

Въпреки че не се вижда незабавно, надписът “Instagram from Facebook” може да бъде открит след няколко клика към частта с настройките на Instagram на устройствата с iOS.

“Искаме да сме по-ясни за продуктите и услугите, които са част от Facebook”, коментира говорител на компанията.

Представители на американските власти, включително сенатор Елизабет Уорън, която е кандидат на демократите за президент, настояват за действия, които да разделят бизнеса на компании като Facebook, Amazon.com и Google на Alphabet.

През май в коментар за New York Times съоснователят на Facebook Крис Хюс призова американските регулатори да разделят компанията на три.

Освен това Facebook ще добави името си и в чат приложението WhatsApp, писа по-рано The Information.

Facebook купи Instagram през 2012 г. и WhatsApp през 2014 г., а всяка от тях в момента се ползва от над 1 млрд. души.

Instagram се превърна в особено важен източник на приходи за Facebook, след като приложението успя да остане встрани от скандала с опазването на личните данни, като същевременно привлича младите хора и все повече рекламодатели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още