IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook може да върне обратно Messenger в основното си приложение

Компанията вече тества интеграцията

18:45 | 12.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Facebook може да върне чата от Messenger обратно в основното си приложение, пише The Verge.

Функцията в момента се тества и е била забелязана от анализатора Джей Манчун Уон. Промяната би означавала, че потребителите ще имат възможността да използват само едно приложение, за да получават достъп както до социалната мрежа, така и до елементи от чат услугата.

В случая се използва съществуващият бутон за Messenger в приложението Facebook, но то води към нова секция „Чатове“ вместо да отваря Messenger.

Messenger беше превърнат в отделно приложение още през 2011 г., а през 2014 г. Facebook премахна тази функционалност от едноименната си платформа. Половин десетилетие по-късно Facebook се подготвя да интегрира чат услугата в Messenger, Instagram и WhatsApp.

Новините се появиха, след като Уон написа, че секцията за чатове съдържа само част от функциите на Messenger. Макар че можете да го използвате за изпращане и получаване на съобщения, все пак е нужно да отворите отделното приложение, така че да извършвате обаждания, да изпращате снимки или да реагирате на съобщения.

Според скрийншотовете, които е направил Уон, Facebook е предложила бял редизайн на приложението, който първоначално е забелязан в началото на януари.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:08 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още