IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook добавя нови функции за сигурност от 2021 г.

Компанията ще позволи на потребителите да създават физически ключове, с които да потвърждават влизането си в приложението ѝ

11:18 | 23.12.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Facebook обяви, че ще започне да позволява на потребителите да си създават физически ключове за сигурност, като начин за потвърждение на идентичността преди да влязат в мобилното приложение на социалната мрежа. Идеята е това да се случва от началото на следващата година, предава Ройтерс.

В момента компанията предлага опция за изискване на хардуерен ключ за свързване към десктоп компютър преди всяко влизане.

Потребителите могат да купят хардуерен ключ от търговци на дребно, а след това да го регистрират в Facebook, посочва интернет гигантът. С това се потвърди информацията, за която писа по-рано новинарският уебсайт Axios.

Най-голямата социална мрежа в света заяви, че също така планира да разшири Facebook Protect – своята програма за сигурност на акаунти на различни високопоставени лица, включително на кандидатите на избори. Сега идеята е програмата да обхване повече видове акаунти в глобален мащаб от 2021 г.

Пускането на новите услуги за сигурност се случва след като през юли беше хакната конкурентната платформа Twitter и бяха компрометирани акаунтите на много известни личности, в това число на Джо Байдън и Илон Мъск.

Facebook Protect, която в момента е налична в Съединените щати, предлага начин политици, държавни учреждения и служители, занимаващи се с изборите, да добавят допълнителни нива на сигурност, като двуфакторна идентификация и следене в реално време за потенциални хакерски заплахи.

Услугата вече е налична за журналисти и защитници на човешките права, които са изправени пред по-голям риск от нападения от хакери, допълва Facebook.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:53 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
дядя Вова
преди 3 години
А психически ключове? Кога?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
дядя Вова
преди 3 години
Компанията ще позволи на потребителите да създават физически ключове, с които да потвърждават влизането си в приложението
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
abdul
преди 3 години
интимно.. със марко. тайните да си останат между нас си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още