IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да кандидатстваш за работа с видео в TikTok? В САЩ вече може

Пилотна програма до края на месеца позволява на потребителите да качват видео автобиографии за базирани в САЩ работни места

09:21 | 08.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: TikTok</em></p>

Снимка: TikTok

Приложението за споделяне на кратки видеа TikTok стартира в сряда пилотна програма, която позволява на потребителите да качват видео автобиографии за базирани в САЩ работни места, вариращи от старши инженер по данни в Shopify до творчески продуцент в самия TikTok, предава Ройтерс.



В рамките на програмата "TikTok Resumes" редица компании, включително Chipotle Mexican Grill и Target Corp ще приемат видео автобиографии за открити позиции от 7 юли до 31 юли.

Използвана масово от т. нар. Поколение Z (родените в средата и края на 90-те години до началото на 2010 г.), платформата ще позволи на потребителите да кандидатстват за работни места – за различни позиции - от начално ниво до по-ръководни позиции, с видеоклипове, носещи хаштаг #TikTokResumes, каза компанията в публикация в корпоративния си блог.

Съединените щати са изправени пред недостиг на служители, тъй като търсенето на работна ръка се връща след пандемията, подхранвано от бързите ваксинации срещу коронавируса.

Известен със създаващите тенденции видеоклипове с танци, TikTok отчита ръст в съдържанието, свързано с кариерни шансове и работа под хаштагове като #CareerTok. Редица други технологични компании, включително приложението за запознанства Bumble Inc и Facebook, позволяват на потребителите да се свързват в мрежа и да търсят работа, но LinkedIn на Microsoft Corp остава лидерът в социалните медии за професионалистите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още