IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Facebook близо до стойността им при IPO-то

Днес пазарната капитализация на социалната мрежа се повиши с над 5%

19:53 | 30.07.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Акциите на  Facebook близо до стойността им при IPO-то

Акциите на Facebook Inc. поскъпнаха с повече от 5% до 37,41 долара в обедната търговия, като по този начин цената на книжата е съвсем близо до стойността от 38 долара, каквато беше тя по време на IPO-то на 18-и май миналата година.

Акциите се радват на силна серия, откакто компанията отчете силни резултати за второто фискално тримесечие. За тези няколко дни акцията поскъпна с около 40%, предава MarketWatch. Мрежата вече има 1,15 млрд. активни потребители всеки месец, една пета повече от същия период година по-рано. 

Още по-силно се повишава броят на онези, които се отбиват в социалната мрежа ежедневно. Те са почти 700 милиона. Анализаторите се опасяваха, че потребителите ще изоставят Facebook заради много други услуги, като WhatsApp или Pinterest.

Положителният тренд във вторник идва, след като дружеството обяви, че ще има ново подразделение за мобилни игри. В постинг в корпоративния блог от компанията съобщават, че "ние ще работим с избрани разработчици на игри и ще предоставяме подкрепа за техните игри, като ги маркетираме в нашите мобилни приложения". От социалната мрежа добавиха, че вече работят с 10 фирми по линия на програмата.

Същевременно книжата на разработчика Zynga, който също изгражда своя собствена платформа за публикуване на игри, поевтиняха с 1,2% до 2,98 долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
0pk
преди 10 години
Когато се сринаха, като казвах че пак ще се повишат никой не вярваше :DТова е като развалената консерва дето Нане и Вуте си препродавали един на друг на винаги по-голяма цена :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още