IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звеното за реактивни двигатели помага на GE да отчете силно тримесечие

Конгломератът повиши прогнозата си за годишната печалба до между 1,80 и 2,10 долара на акция спрямо предишна перспектива от едва 1,20 долара

22:51 | 26.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Звеното за реактивни двигатели на американския концерн General Electric Co. продължава да се възстановява от спадовете на фона на пандемията от коронавирус, помагайки на компанията майка да отчете печалба за третото тримесечие, която надминава пазарните очаквания. 

Коригираната печалба на General Electric нараства до 57 цента на акция през третото тримесечие, докато анализаторите очакваха печалба от 43 цента на акция, според анкета, направена от Bloomberg.

Приходите от продажба на компанията се свиват с 0,5% до 18,4 млрд. долара, което е по-малко от очакванията на Wall Street за постъпления в размер на 19,3 млрд. долара.

Индустриалният паричен поток достига 1,7 млрд. долара, много повече от пазарната прогноза за около 1 млрд. долара.

General Electric също така повиши прогнозата си за годишната печалба до между 1,80 и 2,10 долара на акция спрямо предишна перспектива от едва 1,20 долара.

„Поръчките се увеличават, маржовете се увеличават, цялостното ни представяне по отношение на парите в брой беше значително по-добро, като авиацията набира скорост и показва непрекъснати признаци на възстановяване“, изтъква главният изпълнителен директор Лари Кълп.

Приходите на звеното за реактивни двигатели нараснаха с 9,7% до 5,4 млрд. долара.

През септември концернът предупреди, че някои предизвикателства могат да окажат негативно влияние върху резултатите за третото тримесечие. Подразделенията за здравеопазване и авиация на базирания в Бостън конгломерат продължават да изпитват затруднение с достъпа до суровини и работна ръка – проблеми, които според General Electric ще продължат да помрачават бизнеса им през останалата част от годината и ще натежат върху продажбите и ръста на маржа в звеното за медицински скенери.

Междувременно бизнесът на компанията, свързан с възобновяемата енергия, се бори с нарастващата несигурност относно съдбата на данъчните кредити за инсталирането на оншорни вятърни турбини, което забавя инвестиционните решения от страна на поддръжниците на проектите.

Акциите на концерна поскъпват с 3,33% на старта на редовната търговия на борсата в Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още