IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо 2021 година ще е добра за пазарите?

Джеръми Сийгъл, който предвиди, че Dow ще досгигне 20 хиляди пункта през 2015 г., смята, че до 4-5 г. индексът ще достигне и 40 хиляди пункта

16:35 | 29.11.20 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Пазарите се насочват към солидни ръстове през идната година поради три фактора - здравословното парично предлагане, новините за ваксини, по-добрите от очаквано резултати от изборите в САЩ. Това смята Джеръми Сийгъл, професорът от Уортън, който предвиди, че индексът Dow Jones ще досгигне ниво от 20 хиляди пункта през 2015 г., пише MarketWatch.

“На всички тези три фронта имаме позитивни влияния за пазара, което значи, че 2021 ще е много добра година”, посочва Сийгъл.

Той обяснява, че огромното количество ликвидност, инжектирано от Федералния резерв и правителствата, е мощен катализатор за паричния агрегат М1, който се повишава с 44% от началото на март - най-големият ръст от Втората световна война насам. Паричното предлагане М1 е мярка, която следи парите в обращение и търсенето на депозити и чекови сметки. 

Сийгъл също така смята, че ниските лихвени проценти по света правят рисковите активи като акциите удачен избор за инвеститорите в идните месеци.

На фона на “свят с лихвени проценти на рекордно ниски нива не можете да победите акциите като актив”, посочва професорът.

В дългосрочен план Сийгъл очаква Dow да достигне ниво от 40 хиляди пункта през следващите четири или пет години, докато друг фактор не преустанови бичите нагласи на пазара.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
bigi
преди 3 години
Е аз пък очаквам Дау да падне. И то значително. Хайде да видим кой ще познае!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
Bull-bb
преди 3 години
Плячката много често сама пада в засада - хората които подкрепят байдън са точно такава плячка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
Bull-bb
преди 3 години
Подкрепям
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
studioaa
преди 3 години
Мошениците от Wall Street отново са лов за шарани с обещания за добра година, които са подкрепени с ласкави думи и въздух под налягане... Щом те очакват добра година - значи най-вероятно ще се случи обратното и ще имаме пак голямо подстригване на оптимистите особено във Q3 и Q4 на 2021.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 3
Императорът
преди 3 години
"по-добрите от очаквано резултати от изборите в САЩ. "Докога ще продължавате с абсурдната си пропаганда? За кой по-точно президент-развалина с Алцхаймер, цял живот посредствена политическа мишка, е по-добър от президент-предприемач и строител? Не и за пазарите, телета !!! Или сте обърнали листото и намеквате, че Тръмп ще остане в Белият дом?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още