IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За първи път жена застава начело на голяма банка на Wall Street

Джейн Фрейзър ще поеме шефския пост след пенсионирането на досегашния директор Майкъл Корбат през февруари

16:00 | 10.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Джейн Фрейзър, президент и главен изпълнителен директор на глобалното потребителско банкиране. <em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Джейн Фрейзър, президент и главен изпълнителен директор на глобалното потребителско банкиране. Снимка: Bloomberg

Американската инвестиционна банка Citigroup Inc. заяви, че главният ѝ изпълнителен директор Майкъл Корбат ще се пенсионира през февруари 2021 г. след осем години на поста.

Джейн Фрейзър, президент и главен изпълнителен директор на глобалното потребителско банкиране, ще наследи Корбат като главен изпълнителен директор, съобщи банката в четвъртък. Фрейзър ще бъде сред първите жени, които ръководят голяма финансова институция в САЩ.



Фрейзър, който беше назначена за президент на компанията през миналата година, ще се присъедини незабавно към Борда на директорите, се казва в изявление на базираната в Ню Йорк банка. Нейният възход ще отбележи първата жена изпълнителен директор на голяма банка на Wall Street, отбелязва Bloomberg. 


Фрейзър е на сегашната си позиция от 2019 г. Тя е в компанията от 16 години и преди това е била главен изпълнителен директор на подразделението за американското потребителско и търговско банкиране и CitiMortgage, както и изпълнителен директор на частната банка на Citi. Тя също така ръководи отдела за стратегиите и сливания и придобивания на банката от 2007 до 2009 г.

Citi заяви, че ще посочи наследника на Фрейзър през следващите седмици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още