IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Walmart представи тримесечен отчет с изненадващо силни продажби

Очаква се Walmart да изпревари Apple като третия по-големина търговец на дребно при продажбите за настоящата година

20:00 | 15.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският лидер в търговията на дребно Walmart Inc обяви своите резултати за третото тримесечие, които надминаха очакванията на анализаторите, съобщава Ройтерс.

Компанията също така повиши своята перспектива за годишната печалба, тъй като силната икономика е увеличила продажбите във нейната верига магазини, както и онлайн поръчките. 

Печалбата на Walmart обаче продължава да бъде под натиск. Маржовете са засегнати от по-високите транспортни разходи и инвестициите в онлайн търговията.

Големите разходи на потребителите помогнаха на редица търговци на дребно да отчетат силни отчети през третото тримесечие, преди празниците от края на октомври, въпреки финансовите стимули, които Walmart направи в своя онлайн бизнес.

Приходите от продажби на хранителни стоки достигат 56% от общите приходи, като компанията разшири своята програма за доставка на храни, която позволява на клиентите да поръчват онлайн и да избират продукти от 2100 магазина в САЩ.

Очаква се Walmart да изпревари Apple като третия по-големина търговец на дребно при продажбите за настоящата година, изпреварвана единствено от Amazon и eBay.

Прогнозите са компанията да спечели 4% от онлайн продажбите в САЩ, или около 20,9 млрд. долара, което е с 3,3% повече в сравнение с година по-рано.

Продажбите в магазините на компанията, които функционират от поне една година, нарастват с 3,4 на сто за периода юли-септември, което успява да надвие прогнозите от 2,87 %.

Онлайн продажбите са се повишили с 43 на сто, което е повече от резултатът за предходното тримесечие (40%).

В международен план продажбите на Walmart отчитат ръст от 1,6 на сто до 30 млрд. долара, като в Индия, един от ключовите пазари, компанията претърпява неуспех.

За да засили още повече своите онлайн продажби, компанията ще си партнира с американския автомобилен концерн Ford за създаване на автономна платформа за доставки на храна, която ще използва платформата на Postmates.

Предвижда се Walmart да използва първоначално управлявани от хора автомобили, като се очаква след 2021 г. Ford да стартират масовото производство на автономни коли, които ще заменят конвенционалните в услугата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още