IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва сесията със спад в очакване на още технологични отчети*

Акциите на Tesla поевтиняват с 4,3%, въпреки че производителят на електромобили отчете рекордна печалба от 438 млн. долара за тримесечието

18:19 | 27.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Водещите индекси на американската фондова борса започват сесията във вторник с понижения, докато инвеститорите се готвят за нова порция технологични отчети, съобщава CNBC.

Широкият измерител S&P 500 се понижава с 0,2%, неуспявайки да задържи рекорда от предходната сесия. От своя страна индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изтрива също 0,2%, а технологичният Nasdaq Composite – 0,4%.

Акциите на Tesla поевтиняват с 4,3%, въпреки че производителят на електромобили отчете рекордна печалба от 438 млн. долара за тримесечието. Компанията също така успя да изпревари очакванията на Wall Street за приходи и печалба благодарение на продажбата на биткойни и регулаторни кредити. Акциите на компанията изпитват известни затруднения тази година, поевтинявайки с над 18% спрямо последния си рекорд. Въпреки това за последните 12 месеца цената им е нагоре с 360%.

Книжата на компанията за доставки UPS поскъпват на свой ред с 11,7% благодарение отново на по-добра от очакваното печалба. Доставчикът обяви, че приходите за първото тримесечие са нагоре с 27%.

Сезонът на отчетите е в пика си, като във вторник се очакват данни от компании като Alphabet, Microsoft и AMD след края на редовната сесия. По-късно в сряда се очакват и отчетите на Apple и Facebook.

Досега, при представени отчети на около една трета от компаниите в S&P 500, 84% показват по-добри от очакваното данни, според FactSet. Въпреки това движението на акциите остава относително сподавено след рекордните резултати на пазара от последните седмици.

Във вторник акциите на GameStop поскъпват със 7%, след като търговецът на дребно съобщи, че е продал 3,5 млн. допълнителни акции, набирайки 551 млн. долара за ускоряване трансформацията си към електронната търговия.

Днес започва и двудневната среща на Федералния резерв. Централната банка не се очаква да промени паричната си политика, но икономистите прогнозират, че тя ще защити решението си да остави при необходимост инфлацията над целта.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации расте до съответно 1,586% и 2,258%.

Доларовият индекс също се покачва, макар и минимално, до 90,87 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола също се повишава. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент поскъпват с 0,5% до 65,99 долара за барел, а тези върху американския сорт WTI – с 0,8% до 62,38 долара за барел.

Златото също увеличава стойността си с над 0,1% до 1782,5 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:40 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още