IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва седмицата с плах „зелен“ старт в очакване на още отчети*

Фокусът на инвеститорите е насочен към двудневното заседание на Фед през тази седмица

17:27 | 27.07.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса стартират първата сесия от седмицата с умерени ръстове, докато фокусът на инвеститорите е насочен към предстоящото двудневно заседание на Федералния резерв на САЩ и новата порция корпоративни отчети, които се очаква да бъдат публикувани през следващите дни, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average започва търговията с ръст от 0,04 на сто, изкачвайки се до ниво от 26 479,49 пункта.

Широкият измерител S&P 500 напредва с 0,27% до 3224,22 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite отчита ръст от 113,18 пункта, или 1,09%, до равнище от 10 476,35 пункта.

щатски щатски

Положителният старт на индексите е подкрепен и от поскъпването на акциите на някои от големите технологични компании. Цената на книжата на Apple и Amazon се повишава съответно с 1,25на сто и 1,75%.

В нощта неделя срещу понеделник цената за тройунция злато (31,1 грама) се повиши до 1944,71 долара, значително надвишавайки предишния рекорд от около 1921 долара, достигнат през септември 2011 г. В сутрешните часове цената се понижи леко, но все пак беше около един и половина процента над досегашния рекорд при ниво от 1932 долара. 

„Цената на златото изглежда много оптимистично както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Съществуват достатъчно катализатори, които могат да я изведат на рекордна траектория до края на годината“, отбелязва старшият пазарен анализатор на брокерската компания OANDA Едуард Мойя.

В началото на днешната сесия златото се търгува при цена от 1943,92 долара за тройунция.

Инвеститорите очакват в рамките на тази седмица компании като McDonald’s, Pfizer, Alphabet, Apple и AMD да обявят своите отчети за второто тримесечие.

Към края на миналата седмица общо 128 компании от индекса S&P 500 са публикували своите отчети, като 81% от тях успяват да надминат очакванията на анализаторите, сочат данни на Refinitiv.

Трейдърите са насочили своето внимание и към Вашингтон в очакване на нов пакет от стимули за справяне с щетите, нанесени на икономиката от разпространението на коронавируса.

В неделя финансовият министър Стивън Манучин заяви, че републиканците са финализирали проектозакон на стойност около 1 трлн. долара, с който икономиката на САЩ трябва да бъде подкрепена. Манучин добави, че се надява предложението да намери подкрепа както от страна на републиканците, така и от демократите.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните държавни облигации остава непроменена при 0,589%, докато тази по 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижава до 1,233%.

На валутните пазари доларовият индекс отчита спад от 0,86% в стойността до ниво от 93,63 пункта.

При търговията с петрол цената на международния бенчмарк Брент се покачва с 0,3% до 43,47 долара за барел, докато фючърсите по американския лек суров петрол WTI поскъпват с 15 цента до 41,44 долара за барел.

*Информацията е актуална към 16:45 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:05 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още