IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва последната сесия за седмицата на червена територия*

Инвеститорите продължават да следят разговорите за новите стимули и разглеждат резултатите за търговията на дребно през юли

17:30 | 14.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията в петък на червена територия, докато инвеститорите насочват вниманието си към по-слабия от очакваното ръст на продажбите на дребно в САЩ, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 55,27 пункта, или 0,21%, до ниво от 27 840,55 пункта.

Широкият измерител S&P 500 намалява с 2,77 пункта, или 0,13%, до 3369,10 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite регистрира спад от 0,29%, или 33,92 пункта, до 11 009,01 пункта.

„Тъй като S&P 500 не успя да достигне максимума си от февруари 2020 г., въпреки няколкото опита тази седмица, много наблюдатели смятат, че това е ясен знак за изтощение“, казва Франк Капелери, изпълнителен директор на Instinet.

Ако S&P 500 беше постигнал нов рекорд, това би било най-бързото възстановяване на индекса от историческия му спад, сочат данните, събрани от Ned Davis Research.

Седмицата беше доста динамична, като инвеститорите се насочваха ту към акциите на технологичните компании, като Facebook, Amazon, Apple, Alphabet, Netflix и Microsoft, ту към книжата на компании, които ще се възползват от възобновяването на икономиката.

Трейдърите насочват вниманието си към данните за търговията на дребно в САЩ и продължават да следят разговорите за допълнителни коронавирусни стимули. Обемът на търговията на дребно се е увеличил с 1,2% през миналия месец, показаха данните на Министерството на търговията. Анализаторите, анкетирани от Dow Jones, очакваха показателят да отчете ръст от 2,3%.

Във Вашингтон изглежда, че законодателите все още не могат да постигнат консенсус по законопроекта за нови стимули срещу влиянието на коронавируса. Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси, заяви, че няма да рестартира разговорите с републиканците по този въпрос, докато те не увеличат офертата си за помощта. Икономическият съветник на Белия дом Лари Къдлоу също каза, че администрацията и демократите са в „безизходица“.

„Като се има предвид настоящата фискална ситуация, е малко вероятно потребителите да получат допълнителна фискална подкрепа през август. Излишно е да казвам, че перспективите за септември са силно зависими от фискалната политика ", коментира Анета Марковска, главен икономист в Jefferies.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се намира на нива от съответно 0,7% и 1,421%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, достига ниво от 93,14 пункта.

Еврото поскъпва с 0,11% спрямо щатската валута до 1,183 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 0,10 долара до 44,86 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI също отчитат спад в стойността от 0,05 долара до 42,21 долара за барел.

Цената на златото бележи спад от 0,82% до 1954,30 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:13 ч

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още