IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Волатилната търговия понижи Dow с над 220 пункта*

Акциите на IBM поевтиняват с над 7% след смесените резултати от отчета на компанията

18:07 | 17.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските пазари започват борсовата сесия в сряда на червена територия въпреки силното начало на сезона на отчетите, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отчита спад от 222 пункта (0,86%) до ниво от 25 575,64 пункта, като акциите на IBM са сред най-зле представящите се. По-широкият измерител S&P 500 се понижава с 0,56% до 2794,14 пункта.

Понижението е сходно и при технологичният бенчмарк Nasdaq Composite, който също отписва 0,56% до 7602,49 пункта въпреки силното представяне на акциите на Netflix, които поскъпват с над 5,6%, след като стрийминговият гигант публикува по-добри от очакваното данни за третото тримесечие.

От J.P. Morgan посочват, че компанията се е съвзела с данните от последния отчет: „Продължаваме да вярваме, че има значителен потенциал за растеж напред“.

CSX и Cree също публикуваха по-добри от очакваното резултати преди края на борсовата сесия във вторник.

В същото време данните на IBM изпратиха смесени сигнали, като печалбата успя да отговори на очакванията, но не и приходите. Резултатите понижават цената на акциите на компанията с над 7%.

Като цяло сезонът на отчетите се отличава с добър старт. От компаниите в състава на S&P 500, които са представили резултати досега, 89,8% са оправдали прогнозите си, съобщава FactSet.

Представянето в сряда идва ден, след като основните индекси отчетоха най-добрия си ден от март насам, стимулирани от данните на компаниите. Във вторник Dow отчете скок от над 500 пункта благодарение на представянето на Goldman Sachs, Johnson & Johnson и UnitedHealth.

По-сериозно понижение регистрираци цената на петрола. Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 1,67% до 70,72 долара за барел. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент губят 1,27% от стойността си до 80,38 долара за барел.

Златото отчита минимално поскъпване от 0,04% до 1231,50 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:25 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още