IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Волатилна търговия на Wall Street след публикуването на протокола на Фед

Някои от инвеститорите могат да бъдат насърчени от обсъдената по време на заседанието на Фед нормализация на баланса на банката

23:19 | 20.02.19 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Търговията на Wall Street беше волатилна в сряда след публикуването на протокола от последната среща на Федералния резерв, като индексите все пак отчетаха слаби повишения, съобщава CNBC. Основното послание остава, че централна банка ще бъде търпелива по отношение на бъдещите повишения на лихвените проценти.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones нарасна с 0,24%. Широкият показател S&P 500 се придвижи в посока нагоре с 0,18%. Технологичният Nasdaq успя да се повиши със скромните 0,03%, като така отбеляза осемдневна печеливша серия.

Протоколът от заседанието на Фед подчертава рисковете за икономиката, включително възможностите за по-рязко от очакваното забавяне на световния икономически растеж, особено в Китай и в Европа, бързо намаляване на стимулите за фискалната политика или по-нататъшно затягане на условията на финансовите пазари.

Някои от инвеститорите могат да бъдат насърчени от обсъдената по време на заседанието на Фед нормализация на баланса на банката.

Индексът на волатилността Cboe (VIX), считан за най-добър показател за страх на пазара, се понижи с 5,7% до 14 пункта.

След срещата на Фед през януари основните индекси се повишиха с повече от 4%.

Официални представители на САЩ и Китай започнаха нов кръг от преговори във вторник, като следващата среща на по-високо ниво се очаква по-късно през седмицата. Президентът Доналд Тръмп заяви във вторник, че може да удължи срока за сключване на сделка за след 1 март, посочвайки, че това не е магическа дата. Удължаването на сегашния срок би предотвратило увеличение на митата за китайския внос на стойност 200 млрд. долара от 10% до 25%.

„Очакваме да бъде постигната някаква условна сделка, но несигурността по отношение на двустранните преговори вероятно ще продължи, особено заради структурно важни въпроси като интелектуалната собственост“, коментира Винсънт Мортиер от Amundi Asset Management.

Акциите на американската фармацевтична компания CVS Health поевтиняха с над 8% след прогнозата за по-слаба от очакваното печалба за 2019 г. Основната причина за това е приключилото придобиване на здравния застраховател Aetna през ноември 2018 г. за близо 70 млрд. долара.

Доходността по десетгодишните американски държавни облигации се движеше около 2,68%. 

Във вечерните часове еврото поскъпна с 0,04% до 1,1345 долара.

Фючърсите върху американския суров петрол WTI повишиха цената си с 1,48% до 56,92 долара за барел. Сортът Брент поскъпна с 0,99% до 67,11 долара за барел. Златото обаче поевтиня макар и с минималните 0,06% до 1344 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
julian12
преди 5 години
Дори лихвите да останат ниски, има голяма вероятност пазара да се срути от собсвената си тежест, тоест. Наскоро, четох доста интересен анализ относно тази тема.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 0
polki
преди 5 години
Как на кой са нужни? Отговора е всеизвестен на всеки и той е:- Тръмп!!!Има още 20 месеца до изборите и с всички сили ще се брани постигнатото, но никой не го интересува какво ще се случи след това :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 5
Mohave _
преди 5 години
На кого са нужни още 4% ръст на борсите ? Поведението все повече прилича на отчаяно подпиране на финансова пирамида .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още