IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ударите по въгледобива в САЩ не пречат за започването на нови проекти

Въпреки ниските цени на въглищата някои от големите миннодобивни компании продължават да инвестират в нови мини с идеята да надвият вътрешната конкуренция

08:40 | 13.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

С нарастването на цените на въглищата и увеличаването на броя на фалитите на редица въглищни оператори, няколко американски миннодобивни дружества все още продължават да планират разширяването на бизнеса си, пише Bloomberg.

Компаниите Arch Coal Inc. и Consol Energy Inc. предвиждат да открият нови мини за вългища, използвани в стоманодобивната и металургичната промишленост в района на Западна Вирджиния. Това се случва дори на фона на пренаситения пазар и ценовия спад от 30 на сто през последните 12 месеца.

Дружествата се надяват, че могат да произвеждат въглища достатъчно евтино, за да печелят дори когато съперниците им отстъпват. Bloomberg Intelligence очаква глобалното предлагане на металургичния въглищен сорт да надхвърли търсенето през тази година с 2,7%. Най-малко четири американски компании са затворили свои мини от август досега, а пет дружества са подали молба за фалит през тази година. 

Bloomberg представя кратък обзор на миннодобивните компании, които планират разширяване на своята дейност:

Arch Coal Inc.

Втората по големина американска миннодобивна компания вече е започнала да добива малки количества въглища от своя проект Leer South, който ще достигне своя пълен капацитет от 3 млн. тона годишно някъде около третото тримесечие на 2021 г. Компанията обяви проекта през февруари, когато цените на металургичните въглища достигаха 190 долара за тон. В момента тези цени са 137 долара за тон. Съоръжението се намира близо до действаща мина на Arch и ще търси същото количество резерви, намалявайки риска за компанията.

Миналия месец дружеството заяви, че „ще продължи напред с ускореното изграждане“ на проекта.

Consol Energy Inc.

Осмата по големина компания в миннодобивната индустрия на САЩ очаква да започне скромен добив на въглища през следващото тримесечие от мината Itmann в Западна Вирджиния, преди да достигне пълния ѝ производствен капацитет през 2021 г. Миньорските дейности вече текат и компанията продължава да наема работници.

Consol обяви проекта през май тази година, когато цените на металургичните въглища достигана 200 долара за тон. По същото време от ръководството посочиха, че възвръщаемостта на проекта ще надхвърли значително капиталовите разходи, дори и при цена за тон от 150 долара.

въглища въглища

Warrior Met Coal Inc.

Тази компания също полага основите за експлоатираното на нова мина, като обаче няма ясно становище по отношение на въвеждането ѝ в експлоатация през близките 1-2 години.

Contura Energy Inc.

Дружеството разкри наскоро плановете си за стартиране на строителството на нова мина в Западна Вирджиния през 2020 г. Очаква се добивът от Lynn Branch да компенсира загубената продукция от друга мина в региона, която Contura реша затвори. През последните месеци компанията не дава подробна информация за проекта, който беше обявен през май.

Фалити и затворени мини

Голям процент от останалата част на американската въгледобивна промишленост изпитва сериозни затруднения.

Peabody Energy Corp., най-голямото въгледобивно дружество в САЩ, обяви през октомври, че закрива своята мина в Илинойс.

Murray Energy Corp. Подаде заявление за защита от фалит през миналия месец, превръщайки се в петия представител на индустрията, който изпада в несъстоятелност през 2019 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още