IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тунберг за Тръмп: Прилича на много щастлив старец

Тръмп беше използвал почти същата формулировка за Грета Тунберг след речта ѝ през 2019 г. пред ООН

20:58 | 20.01.21 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Jason Alden/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Каквото повикало, такова се обадило - шведската екоактивистка Грета Тунберг изглежда изпраща напускащия поста президент на САЩ Доналд Тръмп с туит с  реторика, каквато той използва по-рано.

При напускането му от Белия дом тя написа в Twitter в сряда: "He seems like a very happy old man looking forward to a bright and wonderful future. So nice to see!" (Той има вид на стар и много щастлив стар човек, който е нетърпелив да открие едно бляскаво и невероятно бъдеще. Колко е хубаво да се види това!). 

С текста тя публикува снимка на Тръмп, който се качва на президентския хеликоптер пред Белия дом. Тръмп беше използвал почти същата формулировка за Грета Тунберг в по-ранен туит: „Тя изглежда като много щастливо младо момиче, което очаква с нетърпение светло и прекрасно бъдеще. Толкова е приятно да се види!", написа той през 2019 г., след като тя изнесе много емоционална реч пред ООН в Ню Йорк.

Междувременно френският президент Еманюел Макрон приветства САЩ по повод встъпването в длъжност на президента Джо Байдън в Парижкото споразумение за климата. „Добре дошли обратно“, написа Макрон в Twitter.

„Ще бъдем по-силни, за да се изправим пред предизвикателствата на нашето време. По-силни, за да изградим бъдещето си. Макрон поздрави Байдън и вицепрезидента на САЩ Камала Харис „за този най-важен ден за американските граждани“. По-рано Байдън беше обявил, че иска да върне САЩ в споразумението от Париж в деня на своето встъпване в длъжност. В началото на ноември излизането от договора, инициирано от неговия предшественик Доналд Тръмп, влезе в сила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 0
Mechkata
преди 3 години
Колко смислена, информираща статия (стил "жълти вестници")!Колко злопаметно момиченце!Чакам да отразите отговора на Тръмп, ако въобще е обърнал внимание на Гретхенката...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 1
bgMan
преди 3 години
Защо да не е щастлив!Той не се казва Грета Тунберг и си живее живота без да иска непременно да налага възгледите си на всички останали хора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
дядя Вова
преди 3 години
Помиярските мнения защо ли започват с:- bg...- българ...Какво общо имат платените *** и полезните иииидииоти с истината?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 0
forexar
преди 3 години
Благодаря Ви, че ме информирате за мнението на Т. !Нейното мнение е много важно за мен !Моля публикувайте всичко, което тя каже!А аз ще попивам мъдростта и.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 8
zelka007
преди 3 години
щото ти мнение немаш обикновенно , пишеш за бройката ... :))) ... те и сега е така
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
дядя Вова
преди 3 години
Тунберг за Тръмп: Прилича на много щастлив старец Аз не съм сертифициран като Гретиту, че бутам масло.От моето мнение що никой не се интересува?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още