IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Плановете за инфраструктурни инвестиции могат да минат 1 трлн. долара

Според транспортния министър Илейн Чао законопроектът ще бъде представен през май

12:32 | 05.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Правителството на САЩ работи върху план за инвестиции в инфраструктура на стойност 1 трлн. долара, ако не и в по-голям размер, заяви във вторник пред изпълнителни директори на водещи компании президентът на страната Доналд Тръмп, цитиран от WSJ. 

Държавният глава отбеляза, че желае да бъде ускорено предоставянето на разрешителни за проекти за пътища и мостове и че няма да бъдат предоставяни федерални средства за проекти, които не могат да бъдат стартирани в рамките на три месеца.

„Ако имате работа, която не може да започне в рамките на 90 дни, то ние няма да ви предоставим пари за нея“, подчерта пред предприемачите Тръмп.

На проведената от американския президент среща присъстваха повече от 50 ръководители на компании, сред които и мениджъри на фирми като JetBlue Airways, Vornado Realty Trust и MasterCard.

„Става дума за един много важен законопроект за инфраструктурни инвестиции за един трилион долара, а може би дори за повече средства“, добави Тръмп.

Въпреки това обаче той отново не предостави по-конкретни детайли как конкретно ще се осъществи това финансиране за поне 1 трлн. долара или кога ще стартира програмата.

На същото събитие транспортният министър Илейн Чао заяви, че администрацията планира да представи законопроекта през май и допълни, че планираните инвестиции за 1 трлн. долара ще обхванат период от над 10 години.

Администрацията на Белия дом обмисля вложенията да включват комбинация от 100 до 200 млрд. долара директни федерални средства, както и предлагане на данъчни кредити на частни фирми. По време на предизборната кампания съветници на Тръмп предложиха план за данъчните кредити, като част от стимулирането на разходи за 1 трлн. долара под формата на частни инвестиции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:05 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още