IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологичните акции сложиха край на 4-дневната печеливша серия на Dow

Книжата на Facebook поевтиняха с 2,5%, а тези на Amazon с 2,6%. Акциите на Netflix отписаха близо 4,2%

23:42 | 28.04.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabriela Bhaskar/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabriela Bhaskar/Bloomberg

Wall Street завърши борсовата сесия във вторник на отрицателна територия на фона на разпродажби в технологичния сектор. Оптимизмът около частичното отваряне на американската икономика не можа да изведе пазарите на положителна територия след волатилна сесия, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average записа понижение от 0,13% до 24 101,55 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite се раздели с 1,4% до 8607,73 пункта. Широкият измерител S&P 500 отписа 0,52% до 2863,39 пункта.

Една от основните причини за днешното представяне на водещите измерители бяха пониженията при водещите технологични компании. Акциите на Alphabet поевтиняха с 3% преди публикуването на последния отчет на компанията след края на сесията. От него става ясно, че ръстът на приходите се забавя до 13% през първото тримесечие на 2020 г. от 17% през предходното. Рекламите отново съставляват основна част от общите приходи – 82%. Книжата на компанията поскъпват с близо 3,4% в следборсоват търговия. Подробности за отчета на Alphabet очаквайте утре на Investor.bg.

Книжата на Facebook поевтиняха с 2,5%, а тези на Amazon с 2,6%. Акциите на Netflix отписаха близо 4,2%.

Частичното отваряне на американската икономика – в Аляска, Джорджия, Южна Каролина, Тенеси, Тексас, както и на други места – стимулира настроението на инвеститорите, но не достатъчно.

Очаква се някои бизнеси да се възползват особено от първата вълна потребителско търсене след блокадата, което повиши интереса към тях. Акциите на Simon Property Group поскъпнаха с близо 11%, а тези на Kohl’s с близо 7%. Банковите книжа като тези на Citigroup и JPMorgan също поскъпнаха – при двете банки съответно с почти 1,4% и 0,9%.

Днешното представяне на Wall Street става факт след силните ръстове в понеделник, когато Dow приключи сесията над прага от 24 000 пункта за първи път от 17 април насам. В същото време увеличението от вчерашния ден е напът да изпрати S&P 500 до най-големия му едномесечен ръст от 1987 г. насам със скок от 11,4% през април.

Въпреки оптимизма не липсваха и предупреждения за идните месеци. Според директора на Националния институт по алергология и инфекциозни болести Антъни Фаучи САЩ може да са изправени пред един „лош“ есенен сезон, ако дотогава не бъде намерено ефективно лечение на коронавируса. Той предупреди, че вирусът „няма да изчезне от лицето на Земята“.

Общият брой на установените случаи на коронавирус вече е над 3 млн. в световен план, като една трета от тях са потвърдените в САЩ, показват данни на университета „Джонс Хопкинс“.

Инвеститорите са фокусирани и върху продължаващия с пълна сила сезон на отчетите. От понеделник до петък 145 компании от S&P 500 са представили данните си за последното тримесечие.

На стоковите пазари цената на петрола продължава да се движи разнопосочно. Американският лек суров петрол поевтиня с 0,7% до 12,69 долара за барел. От своя страна международният бенчмарк Брент поскъпна с 3,15% до 20,62 долара за барел.

Златото поевтиня с близо 0,1% до 1722,10 долара за тройунция.

Доходността по американските държавни ценни книжа също се понижи, като по 10-годишните и 30-годишните облигации тя е съответно 0,614% и 1,208%.

Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от конкурентни валути, се сви до 99,94 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
Императорът
преди 3 години
Отчетите са последният коз на сривлювците - в мечтата им за ново мечешко.Засега ефектът от отчетите обаче е жалък.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още