IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 слабо се отдалечава от опита да надскочи предишния си рекорд*

Инвеститорите продължават да следят за икономическите стимули и напрежението между САЩ и Китай

17:42 | 18.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията във вторник със смесено представяне, като S&P 500 слабо се отдалечава от опита да надскочи предишния си рекорд, заложен през февруари, преди удара на коронавируса, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава със 107,88 пункта, или 0,39%, до ниво от 27 734,04 пункта.

Широкият измерител S&P 500 намалява с 2,99 пункта, или 0,09%, до 3378,55 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite регистрира слаб ръст от 0,13%, или 16,32 пункта, до 11 146,14 пункта.

От Home Depot заявиха, че продажбите им през миналото тримесечие са нараснали с 23%, тъй като потребителите са увеличили разходите си за ремонтни дейности вкъщи. Приходите и продажбите  на компанията надхвърлиха очакванията на Wall Street.

Приходите и печалбата на Walmart за миналото тримесечие също надминаха очакванията на инвеститорите, тъй като продажбите във физическите магазини на компанията са се увеличили с 9,3%, а тези от електронната търговия почти са се удвоили.

Акциите на Tesla продължават да поскъпват. По-рано през деня стана ясно, че основателят на компанията Илон Мъск вече е четвъртият по богатство човек в света, изпреварвайки французина Бернар Арно благодарение на ралито на акциите на автомобилопроизводитилея.

Пазарът остава концентриран върху надеждите за ново споразумение в САЩ относно стимулите срещу икономическото влияние на  коронавируса, но законодателите не успяват да сложат край на безизходицата. през тази и следващата седмица двете основни партии на демократите и републиканците ще са заети с друго - те ще провеждат своите годишни конгреси за излъчване на номинация за президент.

От своя страна републиканците в Сената планират да представят техен план за стимули срещу влиянието на коронавируса, който включва също 10 милиарда долара за пощенската служба на САЩ, съобщи NBC News в понеделник вечерта.

Междувременно напрежението между САЩ и Китай продължава да нараства.  Администрацията на президента Доналд Тръмп обяви в понеделник, че ще засили допълнително ограниченията за Huawei, насочени към възпрепятстване на китайския телекомуникационен гигант от закупуване на достъпни в търговската мрежа чипове.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се намира на нива от съответно 0,678% и 1,41%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, достига ниво от 92,28 пункта.

Еврото поскъпва с 0,61% спрямо щатската валута до 1,194 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 0,15 долара до 45,22 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI също отчитат спад в стойността от 0,31 долара до 42,58 долара за барел.

Цената на златото бележи ръст от 0,63% до 2011,30 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:13 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още