IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 отстъпи от рекорда си след забавянето на инерцията от сезона на отчетите

Dow Jones и Nasdaq Composite също се представиха слабо в сряда

23:58 | 27.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

S&P 500 отстъпи от рекордния си връх в събота, след като инерцията от силния сезон на отчетите започна да отслабва, предава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отписа 266,19 пункта от стойността си и завърши деня на ниво от 35 490,60 пункта, като отбеляза спад за първи път от четири дни, тласнат надолу от Visa. Широкият измерител S&P 500 е надолу с 0,5% до 4551,68 пункта и записа първото си понижение от три дни. Технологичният показател Nasdaq Composite остана непроменен на ниво от 15 235,84 пункта въпреки силното поскъпване на цената на акциите на Microsoft и Alphabet.

Книжата на Microsoft поскъпнаха с 4,2%, след като технологичната компания надмина очакванията на анализаторите и записа най-бързия ръст на приходите си от 2018 г. насам. Цената на акциите на компанията-майка на Google Alphabet също е нагоре с 5% след по-силен от очакванията тримесечен отчет.

В същото време книжата на Visa поевтиняха с 6,9%, след като компанията публикува консервативни според някои анализатори очаквания за приходите си. Освен това американското министерство на правосъдието разследва отношенията на Visa с финансово-технологични компании, съобщиха запознати източници пред Dow Jones.

Книжата на General Motors поевтиняха с 5.4%, въпреки че компанията надмина очакванията на Wall Street за печалбата и приходите си през третото тримесечие. Книжата на Boeing отписаха 1,5%, след като самолетопроизводителят обяви по-голяма от очакванията загуба.

Цената на акциите на Robinhood намаля с 10,4%, ден след като приложението за търговия обяви приходи доста под очакванията, най-вече заради слабостта на криптотърговията. Книжата на Twitter също поевтиняха с 10,8% заради притеснения относно указанията за разходите въпреки силната печалба.

До момента близо 38% от компаниите от S&P 500 са обявили резултатите си. От тях 83 на сто са надминали очакванията за печалбата си, а 79% са обявили по-високи от очакванията приходите.

„Този сезон на отчетите е свързан с инерцията на цените и дали потребителите могат да се справят с растящите разходи. До момента изглежда, че потребителите се справят“, коментира Ед Моя, старши пазарен анализатор в компанията Oanda.

Силните отчети са от ключово значение за достигането на нови върхове от основните щатски индекси. S&P 500 е нагоре с близо 5% през октомври и е напът да запише най-доброто си месечно представяне от ноември 2020 г. Широкият измерител достигна 57-то си рекордно ниво в края на търговията за 2021 г. във вторник.

Книжата на Texas Instruments поевтиняха с 5,1%, след като компанията не отговори на очакванията за приходите си. Enphase Energy напредна с 24.7%, след като обяви рекордни приходи на фона на проблемите пред веригите за доставка.

Книжата на Coca-Cola поскъпнаха с 1,9%, след като компанията обяви силни резултати и повиши прогнозите си, като заяви, че бизнесът ѝ става по-силен, особено в райони, където възстановяването от COVID-19 е най-добро.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и по 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи до съответно 1,548% и 1,957%.

На валутните пазари доларовият индекс, който следи представянето на щатските пари спрямо кошница от шест основни валути, е надолу с 0,07% до 93,88 пункта. Еврото поскъпна с 0,03% до 1,16 долара, а паундът поевтиня с 0,2% до 1,374 долара. Спрямо йената щатските пари поевтиняха с 0,29% до 113, 81 йени за долар.

На стоковите пазари цената на петрола намаля, след като данни показаха, че запасите от суров петрол на САЩ са нараснали повече от очакваното, а наличностите от гориво неочаквано са се увеличили миналата седмица. Страната е най-големият потребител на петрол.

Контрактите върху международния бенчмарк Брент поевтиняха с 1,28 долара до 85,12 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI отписаха 1,99 долара от стойността си до 82,66 долара за барел.

Американските фючърси върху златото поевтиняха с 0,1% до 1791,40 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:49 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още