IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 и Nasdaq успяха да се преборят за нови рекордни стойности

Dow Jones Industrial Average остана без промяна на ниво от 29 276,34 пункта, като преди това в рамките на сесията успя да прибави близо 140 пункта

23:55 | 11.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

S&P 500 и Nasdaq Composite отбелязаха леки ръстове във вторник, които обаче бяха напълно достатъчни, за да изведат двата бенчмарка до нови рекордни върхове, съобщава CNBC.

Широкият измерител прибави 0,17%, достигайки до ниво от 3357,75 пункта. От своя страна технологичният показател се повиши с 0,11% до 9638,94 пункта. Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average остана без промяна на ниво от 29 276,34 пункта, като преди това в рамките на сесията успя да прибави близо 140 пункта, които обаче след това изтри.

И трите бенчмарка отбелязаха рекордни стойности в рамките на търговията.

Представянето стана факт, след като по-рано във вторник управителят на Федералния резерв Джером Пауъл говори пред Комисията за финансови услуги в Камарата на представителите. В изказването си за полугодишното представяне на централната банка той каза, че институцията следи отблизо ситуацията с епидемията от коронавирус, но все още е твърде рано да се каже какви ще бъдат ефектите от нея върху американската икономика.

„Коронавирусът очевидно представлява риск за световната икономика“, посочи Даниел Димартино Бут, главен изпълнителен директор на Quill Intelligence. „Китайската икономика е четири пъти по-голяма от това, което беше по време на епидемията от ТОРС и Китай се позиционира като най-ключовата връзка в световната верига на доставки“, каза още тя.

Компании като Under Armour вече заявиха, че ще понесат щети от епидемията. Производителят на спортни стоки заяви във вторник, че разпространението на болестта може да намали продажбите му с 50 до 60 млн. долара. Акциите на компанията поевтиняха с близо 19%, след като разочароващите данни за тримесечието също повлияха на апетита на пазара.

При корпоративните новини сделката между T-Mobile и Sprint бе одобрена от американски окръжен съд. Акциите на Sprint поскъпнаха с над 77%, а тези на T-Mobile с близо 12%.

Решението премахва една от последните пречки пред мащабната сделка на стойност 26 млрд. долара. Тя обаче не може да бъде завършена, преди да получи одобрението и на калифорнийската Комисия за обществени услуги. Днешното решение слага край и на продължилите близо година съдебни мъки на Sprint и T-Mobile, които през годините многократно се опитваха да се обединят.

На стоковите пазари цената на петрола бележи по-значителен ръст. Американският лек суров петрол WTI поскъпва с 0,93% до 50,03 долара за барел. От своя страна фючърсите върху международния бенчмарк Брент се разменят с повишение в стойността от 1,84% до 54,25 долара за барел.

Златото поевтинява с малко над половин процент до 1571,40 долара за тройунция.

При американските държавни ценни книжа доходността върху 10-годишните и 30-годишните облигации нараства до съответно 1,599% и 2,062%.

Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от конкурентни валути, също нараства до 98,75 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още