IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сянката на мечия пазар продължава да помрачава Wall Street

Акциите на Nike поевтиняха със 7% дори след като компанията за спортни стоки надмина пазарните очаквания за приходите и продажбите за четвъртото тримесечие

23:07 | 28.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Щатските индекси се понижиха, тъй като търговията не успя да запази положителния импулс, с който борсите успяха да се възстановят частично от мечия пазар, съобщава CNBC.

Бенчмаркът Dow Jones Industrial Average отчете спад от 490,48 пункта, или 1,56%, до 30 947,78 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се понижи с 2,01% до 3821,74 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite изтри  2,98% от стойността си, смъквайки се до ниво от 11 181,54 пункта.

Настроенията на инвеститорите бяха помрачени от разочароващите данни за потребителското доверие в САЩ което се понижава до 98,7 пункта спрямо 103,2 пункта през май. Тези данни отразяват засилващите се страхове от рецесия, докато Федералният резерв се опитва да овладее ускоряването на инфлацията с агресивно покачване на лихвите.

щатски1 щатски1

„В момента се намираме в преломен момент по отношение на икономиката, където реалните разходи и икономическата активност все още са положителни, но доверието на потребителите и финансовите условия (особено лихвените проценти) показват забавяне“, коментира Крис Закарели, главен инвестиционен директор в Independent Advisor Alliance.

Инвеститорите все още преценяват дали пазарът е достигнал дъното или това тепърва предстои.

Книжата на търговците на дребно поевтиняха след публикуването на данните за потребителското доверие. Цената на акциите на Bath & Body Works се понижи с 4 на сто, докато книжата на Home Depot, Lowe's и Macy's изтриха по около 2% от стойността си.

Акциите на Nike поевтиняха с около 7 на сто дори след като компанията за спортни стоки надмина очакванията на Уолстрийт за приходите и продажбите за четвъртото тримесечие на предходната фискална година. Компанията заяви, че очаква постоянен спад на приходите през първото тримесечие на тази година на годишна база и слаби приходи за 2023 г., тъй като продължава да се бори със смущенията от Covid-19 в Китай.

щатски2 щатски2

Големи спадове отчетоха и производителите на чипове. Акциите на Nvidia, Intel и AMD поевтиняха съответно с 4,8%, 1,8 на сто и 5,8%.

Междувременно книжата на Qualcomm поскъпнаха с над 4%, след като анализатор прогнозира, че Apple ще използва модемите на компанията за iPhone 2023.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижи леко до 3,194%, докато тази по 30-годишните облигации отчете спад до 3,3%.

Доларовият индекс записа ръст в стойността си до 104,49 пункта.

На петролните пазари цената на Брент се повиши с 2,36 на сто до 117,8 долара за барел, докато тази на американския лек петрол WTI отчете ръст от 1,85% до 111,6 долара за барел.

Цената на златото се понижи с 0,2% до 1821,3 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още