IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси се възстановяват частично след разпродажбата в сряда*

Акциите на General Motors и Ford поскъпват съответно с 3,1% и 2,7%, докато инвеститорите очакват срещата на ръководствата им с Джо Байдън в Белия дом

17:40 | 05.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват редовната търговия с повишения, възстановявайки се частично от разпродажбите от предходната сесия, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредва с 0,44% до 34 945,87 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчита ръст от 0,36% до 4418,51 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite прибавя 62,19 пункта, или 0,42%, покачвайки се до равнище от 14 842,72 пункта.

Инвеститорите обръщат внимание на данните от американския пазар на трудапубликувани в сряда. Компаниите в страната прибавят далеч по-малко работни места от очакванията през юли, което показва запазване на препятствията пред наемането на нови служители въпреки по-широкото подобряване на икономиката. Създадените от компаниите работни места са нараснали с 330 хил. през миналия месец – най-малкия ръст от февруари насам, след като данните за юни бяха ревизирани на 680 хил. работни места, съобщава ADP Research Institute. Броят на новосъздадените работни места през юли не отговаря на очакванията на икономистите, участвали в допитване на Bloomberg, чиято средна прогноза беше за ръст с 690 хил.

В същото време във фокуса на пазарите попаднаха и данните за безработицата в САЩ. Молбите за помощи при безработица са намалели миналата седмица, показвайки подобренията през последно време на трудовия пазар. Подадените за първи път заявления за помощи при безработица са възлезли на 385 хил. през седмицата до 31 юли, което е спад с 14 хил. спрямо предходната седмица, сочат данни на министерството на труда. Те са в унисон със средните прогнози на икономисти, участвали в допитване на Bloomberg, които очакваха 383 хил. нови заявления.

щатски щатски

Акциите на Uber поскъпват с 1,58%, след като компанията за споделено пътуване успя да удвои приходите си до 3,9 млрд. долара за второто тримесечие. По отношение на печалбата обаче компанията не успя да отговори на очакванията на инвеститорите, като публикува нетна печалба от 1,1 млрд. долара за тримесечието, воден от положителния балансов ефект от дяловете в китайския конкурент Didi и компанията за автономни автомобили Aurora. 

Основните губещи са компаниите от фармацевтичната и здравна индустрия. Акциите на UnitedHealth Group, CVS, Anthem и Cigna поевтиняват съответно с 2,7%, 1,97%, 3,9 на сто и 12,8%.

Цената на книжата на Johnson and Johnson, Pfizer и Merck се понижава съответно с 0,28%, 0,53 на сто и 0,6%.

В същото време акциите на General Motors и Ford отчитат ръст в стойността от съответно 3,1% и 2,7 на сто, докато инвеститорите очакват срещата на представителите на американската автомобилна индустрия с президента на САЩ Джо Байдън в Белия дом.

GM успя да се върне към печалбата през второто тримесечие въпреки световния проблем с недостига на полупроводници. Нетната печалба на най-големия американски автомобилен производител за второто тримесечие достига 2,836 млрд. долара спрямо загубата от 758 млн. долара преди година. За първото полугодие печалбата нараства до 5,858 млрд. долара.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа нараства съответно до 1,207% и 1,853 на сто.

Доларовият индекс отчита спад от 0,11% до 92,17 пункта.

На петролните пазари цената на сорт Брент се покачва с 0,80 на сто до 70,94 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол WTI поскъпват с 0,78 на сто до 68,68 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,1% до 1812,10 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:00 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още