IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ ще събират данни от социалните медии за кандидатстващите за визи

Искащите да влязат в страната ще трябва да дават информация и за ползвани телефони и имейли, гласи идея на Държавния департамент

21:50 | 30.03.18 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

САЩ планират да събират данни от социалните медии от кандидатите за виза в страната, съобщава Ройтерс. Идеята е вписана в планове на Държавния департамент, изготвени във връзка с политиката на президента Доналд Тръмп за „тотално проучване“ на кандидатите.

Кандидатите за виза и за имиграция в САЩ ще трябва да представят списък със своите профили в социалните мрежи, които са използвали през последните пет години. Тези данни ще бъдат представяни в специални апликационни форми.

Ако идеята бъде одобрена, кандидатите за виза ще трябва да дават информация за телефонни номера, имейл адреси и предишни пътувания в последните пет години. Те ще бъдат питани и дали са били депортирани от дадена страна, както и дали техни роднини са замесени с терористична дейност, допълват още от Държавния департамент.

Ройтерс припомня, че съдът е спрял опитите на Доналд Тръмп да ограничи миграцията и да забрани влизането на граждани от няколко страни в САЩ.

Сп. Time отбелязва, че новата мярка ще засегне към 15 млн. чужденци, които всяка година кандидатстват за американска виза. Изключение ще бъде правено за дипломати и визи за официални лица.

Преди тази информация се събираше само от чужденци, които са идентифицирани като подозрителни – например идващите от райони, контролирани от терористични организации. Всяка година в тази категория попадат към 65 хил. души. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

6
rate up comment 3 rate down comment 5
Spartakk
преди 5 години
Такива като тебе само "минават" и до там.Нищо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 13 rate down comment 2
Hahoto
преди 5 години
САЩ ще събират данни от социалните медии за кандидатстващите за визи===Хахахах смешници! Ще минем и без да ходим в САЩ пък те да си събират квото си искат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 1
Jorkata
преди 5 години
*** простотията...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 2
michaelis12
преди 5 години
е от тука мое земат мойте коментари, но с тех и без тех има скоротечно потъване .... :))Make America кеннеф again ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 10
fri
преди 5 години
be_google ,Една изгладняла лисица, като съгледала на една лозница да висят гроздове, поискала да ги достигне, но не успяла. Отивайки си, тя си казала: Зелени са.Така и някои хора, като не могат да уредят работите си поради некадърност, оправдават се с обстоятелствата.(Езоп "Лисица и грозде")
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 2
be_google
преди 5 години
ОТВРАТИТЕЛНА ДЪРЖАВА, С ОЩЕ ПО-ОТВРАТИЛЕН СУПЕРКОРУМПИРАН ПОЛИТИЧСКИ ЕЛИТ, НИКАКВО СВОБОДНО МНЕНИЕ....за чий ми е да ходя при тях??? Да, НАКРАЛИ са от целия свят исторически произведения на изкуството, светини, архиви, да пикнат с тях! нека събират....те и ДС събираше, а днес са никои...светът е видял и изтърпял мноооого гадни империи и тирании!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още