IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ и Китай ще водят нови преговори за реформи

Диалогът ще се провежда отделно от този за търговското споразумение

16:48 | 11.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<i>Снимка: EPA/ БГНЕС</i></p>

Снимка: EPA/ БГНЕС

Съединените щати и Китай се споразумяха да проведат други преговори, за да се борят за реформи в двете страни и да решат споровете си. По този начин Пекин и Вашингтон връщат към формата от предишните администрации, който отговорниците по търговските въпроси в кабинета на Тръмп някога осмиваха, пише Wall Street Journal.

Усилията ще бъдат ръководени от министъра на финансите Стивън Манучин, а вероятно и от китайския вицепремиер Лю Хъ, твърдят служители на американската администрация и други, запознати със случващото се.

Споразумението ще бъде обявено официално на 15 януари, като част от подписването на първа фаза от търговската сделка между САЩ и Китай, която включва китайски покупки на американски стоки и някои реформи в китайската икономическа система. Сделката е първата пълна пауза на продължаващата две години търговска война.

Новите преговори ще се провеждат отделно от тези за втората фаза на търговската сделка.

Усилията на Манучин и Лю имат за цел обсъждането на проблемите между двете държави и ще са възможност представители от всички нива на двете правителства да се срещнат и да създадат по-здрави отношения. За разлика от това, търговските преговори включват ограничен брой участници от двете правителства.

“Това е напълно различен процес” от търговските преговори, посочва представител на американската администрация.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:28 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още