IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Решението на Фед да запази лихвите тласна щатските индекси към ръстове

Книжата на Advanced Micro Devices поскъпнаха с над 12%, след като производителят на микропроцесори надмина пазарните очаквания със своя финансов отчет

23:09 | 29.07.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса завършиха днешната сесия на зелена територия на фона на решението на Федералния резерв на САЩ да запази непроменени основните лихви на ниво около нулата, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредна със 161,46 пункта, или с 0,61%, до ниво от 26 540,74 пункта.

Широкият измерител S&P 500 записа ръст от 1,25 на сто до 3258,51 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite прибави към стойността си 1,35%, повишавайки се до 10 542,94 пункта.

щатски щатски

Книжата на технологичните гиганти Facebook и Amazon поскъпнаха с по около 1%, както и тези на Apple и Amazon. Ръстът в цената на акциите на тези компании следва изслушванията на техните ръководители  пред антикорупционната комисия в Конгреса.

По-рано тази вечер приключи двудневното заседание на Фед. Централната банка на САЩ остави основния си лихвен процент непроменен на ниво близо до нулата и отново обеща да използва всичките си инструменти за подпомагане на американската икономика на фона на нестабилно възстановяване от пандемията от коронавирус.

„Пътят на икономиката ще зависи значително от курса на вируса“, заявиха представителите на Федералния комитет по отворените пазари в сряда след края на двудневното заседание относно политиката.

По отношение на корпоративните отчети акциите на General Electric поевтиняха с 4,4 на сто, след като компанията представи загуба, която надмина очакванията на анализаторите.

В същото време книжата на Boeing отчетоха 3-процетент спад в стойността си отново заради слаби финансови резултати.

Книжата на Advanced Micro Devices поскъпнаха с над 12%, след като производителят на микропроцесори отчете приходи и печалба, които успяха да покрият пазарните очакванията.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните американски облигации се понижи до 0,564%, докато тази по  30-годишните американски държавни ценни книжа отчете ръст до 1,227%.

При валутната търговия доларовият индекс записа спад от 0,33% до ниво от 93,39 пункта.

На петролните пазари цената на сорт Брент нарасна с 1,25 на сто до 43,76 долара за барел, докато тази на американския WTI отчете ръст от 0,51% до 41,25 долара за барел.

Цената на златото достигна нови рекордни нива, след като Фед обяви, че запазва лихвите. Ценният метал се търгуваше при цена от 1953,4 долара за тройунция в края на сесията в Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още