Проблем с търсенето или с предлагането има глобалната икономика?

Вероятно и с двете - липсата на търсене може да подтикне компаниите да намалят инвестициите, което би подкопало производителността и предлагането

Проблем с търсенето или с предлагането има глобалната икономика?

Снимка: Getty

Коментари
0
 
1
 
8
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Липсата на тези неща са причина за слаб икономически растеж в България през последните 50 години:

"Има само два начина за повишаване на потенциалния растеж: увеличаване на броя на работниците или подобряване на капацитета им за производство чрез технологичен напредък."

Решението също присъства в статията:

"централните банки не могат да поемат целия товар, така че фискалните стимули също трябва да бъдат разгърнати. От страна на предлагането правителствата могат да подкрепят научноизследователската и развойната дейности и да подобрят образованието и обучението, за да стимулират ръста на производителността."

Бюджетният излишък е крайно време да започне да се връща там откъдето идва - към данъкоплатци, които инвестират в образование и технологии, и така повишават своята производителност и добавена стойност.
1
 
2
 
7
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
има свръх предлагане и свръх производство ... като задоволиш всичкото търсене е задоволено и сега се изнасилваме!
8
 
2
 
6
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Проблем с мрънкането. Стегнете си компниите, намалете разходите, направете ги по-ефективни, тъй че да не зависят само от стимулите на централните банки. След това никоя криза няма да ви убие.
2
 
6
 
5
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Нашият форумен гуро Иван Матев отдавна е казал, от къде идва проблемът - монетарните политики на централните банки, които в името на растежа помпат балон, след балон. Но рано или късно, на крилата на някой черен лебед, ще дойде и Видов ден!
5
 
7
 
4
преди 7 месеца
Край с “търсенето и предлагането”! Умре Къна... Ще следваме новите хоризонти и новите сакрални думички “планиране и регулиране”... ;) :lol:

... и само за протокола и като почит към древните мъдри римляни, да си спомним, че “Всяко ново е добре забравено старо”...
3
 
8
 
3
преди 7 месеца
Имаме класическа олигополна икономика . Олигополите свиват предлагането и увеличават цените - съответно намалява разполагаемият доход
8
 
6
 
2
преди 7 месеца
Проблем има с предлагането.
В САЩ.
Щом Шеврон се държи на повърхността с кислородна маска - смятай!

https://youtu.be/d0gNeJaqEH8

Сланец в США загибается, а Россия наращивает поставки (Руслан Осташко)

Сланца в САЩ се огъва, а Русия увеличава доставките...
1
 
21
 
1
преди 7 месеца
Съвременната икономика има проблем с краденето и алчността в колосални размери. Корупцията не е само българско явление и това се вижда с просто око.
Има проблем и с авторитаризирането, олигархизирането и опростачването на управлението, което води до обедняването на населението, което пък не може да купува предлагането... И те така те.