IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Blackrock спада леко с 3 на сто

Въпреки това компанията увеличава дивидента си с 5 на сто

16:40 | 16.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Нетната печалба на най-големия в света мениджър на активи се е понижила с 3% през първото тримесечие до 1,05 млрд. долара, или 6,61 долара за акция, пише The Wall Street Journal. Година по-рано печалбата бе в размер на 1,09 млрд. долара, или 6,68 долара на акция. Инвеститорите са били по-силно заинтересовани от по-евтините фондове, което пък свива приходите от такси, пояснява компанията. Анкетирани от FactSet анализатори обаче очакваха печалба от 6,04 долара за акция. 

Приходите спадат с 6,6% до 3,35 млрд. долара, което е около очакваните нива, въпреки че инвеститорите са добавили повече пари към продуктите си за управление на активи. Общите активи се повишават до над 6 трилиона долара след спада в края на 2018 година. През първото тримесечие конкурентът на дъщерното дружество DWS на Deutsche Bank е отчел изтичане на 65 милиарда долара. В края на март Blackrock управлява активи за 6,5 трилиона долара – с три процента повече от преди година. Тримесечният дивидент нараства с пет процента до 3,30 долара за акция.

През последното десетилетие BlackRock се превърна в гигант с увеличаването на средствата, които репликират пазарите евтино и се търгуват лесно. Той също така разполага с редица инвестиционни стратегии, които имат за цел да победят пазарите, и предоставя софтуер за Wall Street. Но съществената част от активите на фирмата - в евтините продукти, имитиращи пазара - оставя BlackRock изложена на колебанията на фондовите пазари и ценовата война в тази част на индустрията.

Главният изпълнителен директор Лорънс Финк се опитва да направи така, че софтуерните предложения и по-лукративните, неликвидни алтернативи на акциите и облигационните фондове да имат по-голям принос за приходите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още