IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчетът на Caterpillar надхвърли очакванията

Нетната печалба на компанията за тежко оборудване през първото тримесечие е нараснала с 20% годишно

21:06 | 23.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Отчетът на Caterpillar надхвърли очакванията

Финансовите резултати на компанията за тежко оборудване Caterpillar за първото тримесечие надхвърлиха с доста прогнозите, съобщава MarketWatch.

Нетната печалба за периода е нараснала с 20% годишно до 1,11 милиарда щатски долара, или 1,81 долара на акция. С изключение на еднократните разходи за преструктуриране печалбата на акция e 1,86 долара, като коригираната печалба включва 14 цента на акция от продажбата на дял в логистична компания. Резултатът надхвърли консенсусът на FactSet EPS от 1,35 долара на акция.

Приходите спаднаха с 4% до 12,7 милиарда долара на фона на продължаващата слабост в добивния и строителния бизнес, но надвишиха консенсуса на FactSet от 12,4 млрд. долара.

Caterpillar потвърди своята прогноза за годишните приходи от 50 милиард щатски долара, но вдигна предвиждането за печалбата на акция до 4,70-5,00 долара от 4,60-4,75 по-рано.

"Фокусът върху оперативното подобрение, включително изчистените производствени и управленски разходи, ни помагат в труден момент за някои от нашите важни циклични бизнеси", заяви главният изпълнителен директор Дъг Оберхелман.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още