IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основните петролни находища в САЩ отчитат срив в производството

Администрацията за енергийна информация прогнозира, че през юни добивът на петрол в САЩ ще се свие до 7,82 млн. барела на ден

16:06 | 19.05.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Производството на петрол в най-големите седем шистови региона в САЩ се понижава до нива, които не са били наблюдавани от 2018 г. насам, тъй като сондажните компании продължават да свиват добива в отговор на ниските цени на глобалните пазари, съобщава Bloomberg. 

Очаква се понижението в производството да бъде водено от Пермския басейн – простиращ се на територията на Тексас и Ню Мексико, където добивът вероятно ще намалее с 87 000 барела на ден през юни до общо 4,29 млн. барела дневно, според последния доклад на американската Администрация за енергийна информация (АЕИ).

Според проучването американското производство на петрол ще се понижи със 197 хил. барела на ден през следващия месец до 7,82 млн. барела дневно, което би представлявало най-ниското ниво от края на 2018 г. Очакваният спад може да бъде още по-драматичен, ако не беше преразгледана в посока надолу прогнозата за добива през май от порядъка на 500 хил. барела на ден.

Щетите от безпрецедентния спад на петролния добив включват хиляди загубени работни места, тъй като производителите продължават да закриват обекти, за да компенсират понижението на цените.

сащ сащ

От IHS Markit Ltd. смятат, че спадът ще се задържи и след премахването на ограничителните мерки заради коронавируса и след края на тази година, тъй като глобалният пазар бавно ще успее да преодолее голямото пренасищане и присъствието на големите запаси, които застрашават пазарния баланс.

„Пермският басейн може да се възстанови по-бързо заради своята по-добра ресурсна база“, смята Кърт Бароу, вицепрезидент в HIS Markit за петролните пазари. „Все още съществува риск от втора вълна на вируса, което ще подтикне нови мащабни блокади, които имат потенциал да спрат възстановяването“, подчерта още той.

Броят на сондажните съоръжения, които продължават да действат в Перм са нараснали с 28 до 3464 броя през април, сочат данните на АЕИ. Това е най-големият брой от септември 2019 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
driverf1
преди 3 години
"Броят на сондажните съоръжения, които продължават да действат в Перм са нараснали с 28 до 3464 броя през април.....",значи не намаляват а се увеличават.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
pioner
преди 3 години
Произведения в САЩ през втората седмица на май петрол е 11,950 млн. барела дневно и вероятността да достигне до 7,82 млн. барела дневно е 0. Освен ако не се появи истински черен лебед.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още