Очакването за данъчна реформа в САЩ окрили американските индекси

Снимка: Архив Ройтерс

Очакването за данъчна реформа в САЩ окрили американските индекси

12.09.2017 23:53

Американските пазари записаха рекордни стойности във вторник, докато Wall Street анализира коментарите на финансовия министър Стивън Манчин за данъчната реформа, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повиши с 61,49 пункта, като Goldman Sachs допринася най-много за ръста, а DowDuPont беше сред най-добре представилите се акции в индекса – с ръст от 2,5%.

Широкият измерител S&P 500 нарасна с 0,3%, след силно представяне на финансовите компании и производителките на материали.

Технологичният индекс Nasdaq записа ръст от 0,3%, достигайки рекордна стойност, въпреки че през по-голяма част от сесията се търгува без съществена промяна.

Източник: CNBC

Част от причините за позитивизма на борсата е, че щетите от ураганите в САЩ няма да са толкова големи, колкото се очакваше.

В същото време доходността по 10-годишните американски държавни облигации се повиши до 2,171%, най-високото ниво от 1 септември.

Инвеститорите също поставиха фокуса си върху Вашингтон, след като министърът на финансите Стивън Мнучин заяви, че се надява данъчната реформа да се осъществи до края на годината.

Междувременно Apple представи три нови модела iPhone и Apple Watch, но акциите на компанията затвориха с 0,4% понижение, след като се колебаеха между ръстове и спадове през по-голяма част от сесията. За година цената на акциите на Apple скача с близо 40%.

Рубрики
Kъм пълната версия