IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова порция разпродажби на Wall Street

Пазарът реагира негативното на поредните сривове на цените на "черното злато"

23:02 | 12.01.15 г.
Нова порция разпродажби на Wall Street

Водещите индекси отвъд Океана отчетоха спадове в понеделник, породени основно от поредния срив на цените на петрола. Низходящите движения на енергийните пазари взеха надмощие дори над последните сделки в корпоративния сектор.

"Негативната перспектива на Goldman за петрола е постави "черното злато" на колене, на ново дъно за годината сме", посочи пред CNBC Питър Кардийо, главен икономист в Rockwell Global Capital.

"Интересно е, че станахме свидетели на най-големия спад в петролните платформи в САЩ от февруари 1991 г. насам. Ясно е обаче, че има някакъв начин пазарът да успее да постигне перфектно равновесие, при което ОПЕК и американските шистови производители  могат да съществуват съвместно", коментира Крис Уестън от IG.

Сред основните причини за отстъплението бе доклада на Goldman Sachs, в който компанията сви очакванията си за цените на петрола до средна стойност от 47,15 долара за барел спрямо досегашните 73,75 долара за барел. За текущото тримесечие Goldman прогнозира ниво от 46 долара за барел при 75 долара за барел в по-ранната прогноза.

Доставчикът на услуги в петролния сектор Schlumberger изгуби 3,96%, след като Goldman Sachs понижи с една степен оценката си за дружеството.

NPS Pharmaceuticals добави 8,21%, след като по-рано през деня ирландската компания Shire заяви, че ще плати 5,2 млрд. долара за контролния пакет акции в разработчика на лекарства.

Roche Holding съобщи, че ще плати повече от 1 млрд. за мажоритарния дял в Foundation Medicine. Акциите на двете компании поскъпнаха със съответно 0,52 на сто и 101,94%

Капитализацията на Bristol-Myers Squibb се покачи с 3,22 на сто. Разработчикът на лекарства оповести оптимистични резултати за потенциален лек за често срещана форма на рак на белия дроб.

Индексът на волатилността CBOE – известната мярка за несигурността сред инвеститорите, скoчи с 10,66% до 19,42 пункта.

Щатският долар oтстъпи спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ. Доходността по 10-годишните облигации на САЩ спадна с два базисен пункт до 1,909 на сто.

Деноминираните в долари стоки отчетоха смесени резултати.

По-късно тази седмица започва първия за годината сезон на отчетите в САЩ. Периодът на отчитане на финансовите резултати на дружествата традиционно ще започне с данните на производителя на алуминий Alcoa.

JPMorgan Chase, Wells Fargo и Citigroup са сред най-големите банки, които ще докладват финансовите си резултати по-късно през седмицата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:29 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още