IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нивото на бедност в САЩ расте през 2020 г. от 60-годишното си дъно

Средните, коригирани спрямо инфлацията, приходи на домакинство са намалели с 2,9% до 67 521 долара на година

22:18 | 14.09.21 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Приходите на американските домакинства са се свили през 2020 г., докато нивото на бедност в страната е нараснало от 60-годишното си дъно на фона на продължаващата коронавирусна криза. 

Средните, коригирани спрямо инфлацията, приходи на домакинство са намалели с 2,9% до 67 521 долара на година, показват данни, публикувани от статистическото бюро на страната и цитирани от Bloomberg. 

В същото време нивото на бедност се покачва с 1 пр. п. до 11,4%, след като намаляваше пет поредни години и достигна на-ниската си точка от 1959 г. през 2019 г.

Данните помагат да се види по-ясно картината на икономическото здраве на американските домакинства през пандемичната 2020 г., когато бе записана и първото икономическо свиване от 2009 г., десетки милиони души останаха без работа, подхранвайки съществуващите неравенства. 

Индустриите с по-ниско заплащане и цветнокожите американци са понесли в най-голяма степен тежестта от загубата на работни места. Чековете с парична помощ, отпускани от правителството, и ежеседмичните 600 долара помощи при безработица са помогнали за смекчаването на ефекта от кризата, помагайки на домакинствата.

Измерителят на допълнителните мерки за бедност, който включва множество програми за правителствена помощ, се е свил с 2,6 пр. п. до 9,1% през 2020 г. - най-ниското равнище, откакто той е формиран през 2009 г. нивото му е под официалното ниво на бедност заради плащанията на стимули, свързани с пандемията, които са помогнали 11,7 млн. души да излязат от групата на бедните при първите се два кръга на отпускане на средства. 

В същото време 5 млн. души влизат в групата на бедните заради медицински разходи.

През миналата година 37,2 млн. души са живели в бедност. Това е с 3,3 млн. души повече от предходната, показват данните на статистиката. Прагът на бедност за семейство с двама родители и две деца, е по-малко от 26 246 долара годишно. Сумата варира според размера на домакинството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 1
julian12
преди 2 години
*ЦИГAHИH
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 0
julian12
преди 2 години
Щото е с отрицателен знак. Объл видински ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 2
дядя Вова
преди 2 години
Ана Пугачова не сме слушали, каква ли ще да е тази? И ти щом сега загря за заглавието, за тия писания ще да си бил на поне 3 ракии.. "джондърската ви култура" или не, на 5 !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 2
khao
преди 2 години
хахахахаха, загалавието кърти от некадърност ... как нещо което расте удря дъното ? ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 4
korn
преди 2 години
Чувал ли си за Кръстника, за Де Ниро, Пачино. За Ву Танг Клан, Айс ти., Дорс, рок,. Белязания, Шофьор на такси. Кво предлагата вие русофилите за замяна на САЩ, да гледаме как Путин язди кон, да караме смешните ви ЛАДИ и да слушаме Ана Пугачова. Да изчезвате с джондърската ви култура и простотия, нещастни прошляци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 3
korn
преди 2 години
Ти ненормален ли си, няма нужда да отговаряш. Кога САЩ са криели какво се случва в държавата им. Има хиляди американски филми за бедните, за гетата, за социалната им система, за емигрантите. Някои от тези филми са велики произведния на изкуството гледани в цял свят. Но за разлика от САЩ, в Русия няма бедни, там всички живеят щастливо под вещото ръководство на Путин. Велики руски филми за бедняците в Русия няма, щото там няма бедни. А и да има никой няма да ги гледа, дори и русофилите гледат американски филми а не руски. Вие даже не сте русофили, а хейтъри. Нито знаете руски, нито карате руски коли, нито ходите в Русия. Единствения коментиращ тук който знае руски, е америконифила Стоянчо хахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
дядя Вова
преди 2 години
Нивото на бедност в САЩ расте през 2020 г. от 60-годишното си дъно > Бойче, уволни я тая! Как може да разпространява дезинформация за Сияйният Град на Хълма !?! Саботаж! Зрада, сиреч предателство! Такова нещо по определение в САЩ не може да има!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още