IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq удари рекорден връх и за кратко премина над 10 хил. пункта

Въпреки този успех американските индекси не намериха единна посока

23:22 | 09.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Технологичният индекс Nasdaq Composite достигна рекоден връх във вторник, като за кратко премина границата от 10 000 пункта за първи път, докато инвеститорите залагаха на големи технологични имена и се радваха на печалбата от акциите, които се облагодетелстват от отварянето на икономиката, пише CNBC.

Nasdaq завърши деня с 0,29% повишение до рекордна стойност, но под 10 хил. пункта, които достигна по-рано по време на сесията. Книжата на Amazon и Apple повишиха стойността си съответно с 3% и 3,1%, а всяка достигна исторически връх по време на борсовата търговия днес. Facebook се търгува с 3,1% нагоре, а Netflix – с 3,47%. Цената на акциите на компанията майка на Google – Alphabet, напредна с 0,28%.

Междувременно индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average потъна с 300,14 пункта, или 1,09%, а беше на път да постигне шеста поредна успешна сесия. Той завърши деня при 27 272,30 пункта. S&P 500 се раздели с 0,78%, достигайки 3207,18 пункта.

Цената на акциите на United Airlines и Delta Air Lines се срина с по над 7,5%. Круизните компании Carnival и Royal Caribbean също записаха , съответно със 7,5 на сто и 10,1%. Търговците GAP и Simon Property Group бяха сред онези, които се озоваха на червено.

Днешните движения на американските борси се случиха след силни ръстове по-рано, когато S&P 500 се завърна на позитивна територия за 2020 г., след като опасенията за коронавируса започват да остават на заден план, благодарение на оптимизима, свързан с отварянето на американската икономика.

Пазарните оптимисти сочат последните ралита като сигнали за подобряването на икономиката, както и по-добрия доклад за заетостта от миналата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още