IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq приключи сесията на рекордно високо ниво

Акциите на Wal-Mart и Cisco подкрепиха най-силно ръста на "сините чипове" и технологичния индекс на Wall Street

23:08 | 16.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Wall Street приключи сесията с ръстове. Dow Jones се повиши със 185 пункта, подкрепен от акциите на Wal-Mart, а Nasdaq се възстанови от двудневните загуби и достигна до рекордно високо ниво благодарение на акциите на Cisco.

В края на сесията Dow Jones добави 0,8% до 23 458 пункта, S&P 500 нарасна с 0,82% до 2 585 пункта, а Nasdaq се повиши с 1,3% до 6 793 пункта.

Wal-Mart отчете по-добри от очакваното приходи и печалба за тримесечието, което доведе до ръст на цената на акциите на търговеца от над 10 на сто и рекордно високи стойности.

Cisco също отчете финансови резултати, които надминаха прогнозите на пазара, подкрепени отчасти и от силните продажби на софтуерни приложения. Книжата на компанията поскъпнаха с почти 6 на сто.

Цената на златото отбеляза слаб ръст в днешната сесия, след като икономическите данни от САЩ подхраниха несигурността дали Федералният резерв ще поддържа темповете на ръст на лихвите, пише MarketWatch.

Фючърсите на благородния метал със срок на доставка през декември поскъпнаха с 50 цента до 1 278,2 долара за тройунция, след като вчера изтриха 0,4% от стойността си.

Данните показват известно отслабване на американската икономика. Производственият индекс, изчисляван от Федералния резерв във Филаделфия, се понижава до 22,7 пункта през ноември от 27,9 пункта през октомври.

„Оценката е доста слаба и това накара трейдърите да изтласкат цената на златото заради перспективите пред политиката на Фед за увеличаване на лихвите“, коментира Наим Аслам, старши пазарен анализатор от ThinkMarkets.

Междувременно американското министерство на труда отчете и ръст на подадените през миналата седмица молби за обезщетения при безработица – с 0,9% до шестседмичен максимум.

Днес Камарата на представителите в САЩ прие данъчните промени на президента Доналд Тръмп, макар и перспективите да са законопроектът да претърпи доста промени, за да мине през Сената.

Това подкрепи долара на валутните пазари. Доларовият индекс на Wall Street Journal отчете ръст от 0,04% до 87,34 пункта. Единната валута поевтиня до 1,1764 долара за едно евро от 1,1791 долара късно снощи.

Други данни показаха, че доверието на строителните компании се подобрява през ноември. Индексът, изчисляван от американската национална асоциация на строителните компании в жилищния сектор, се повишава с 2 пункта до 70 пункта, въпреки че строителното лоби се противопоставя силно на данъчната реформа на Тръмп.

Лекият американски суров петрол със срок на доставка през декември поевтиня с 19 цента (0,3%) до 55,14 долара за барел на стоковата борса в Ню Йорк, което е двуседмичен минимум. Сортът Брент със срок на доставка през януари изтри 51 цента от цената си до 61,36 долара за барел.

Черното злато разшири спадовете след изненадващия ръст на запасите на петрол в САЩ на фона на увеличаващите се добиви.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още