IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq 100 се насочва към корекция заради спадовете при технологичните акции

Бенчмаркът се понижава с 2,8 на сто, като акциите на Tesla поевтиняват с 6,63%, а тези на Peloton и Zoom изтриват от стойността си съответно 5% и 0,24%

22:04 | 04.03.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Масовото поевтиняване на технологичните акции насочи индекса Nasdaq 100 към зоната на корекция, тъй като инвеститорите се отдръпнаха от онези акции, които участваха в миналогодишното борсово рали, предизвикано от пандемията, съобщава Bloomberg.

Бенчмаркът се понижава с 2,8 на сто, като акциите на Tesla Inc. поевтиняват с 6,63%, а тези на Peloton Interactive Inc. и Zoom Video Communications Inc. изтриват от стойността си съответно 5% и 0,24%.

За годината Nasdaq 100 сега отчита спад от 4,3%. От 12 февруари досега индексът е изгубил над 10% от стойността си.

Инвеститорите се отдръпнаха от компании, които процъфтяваха през изминалата година, докато много от хората работеха дистанционно, залагайки, че масовите ваксинации срещу коронавируса ще сложат край на блокадите и ще стимулират икономическия растеж, който подкрепя цикличните акции.

Nasdaq Nasdaq

Последният спад настъпи на фона на опасенията около покачването на доходността върху държавните облигации, което може да се отрази върху способността на компаниите да покрият разходите си по заеми.

По-рано тази вечер управителят на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл заяви, че следи финансовите условия и би бил „обезпокоен“ от хаотичните пазари, без да предложи конкретни мерки, което доведе до покачване на доходността върху облигациите.

Тенденцията на листване на стартъпи чрез сливане със SPAC компании показва признаци на достигане на пик, като индексът, следящ компаниите със специално предназначение, отчита спад от 23% спрямо своя връх.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:16 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още