IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нанси Пелоси: Доналд Тръмп може да подлежи на импийчмънт

Председателят на долната камара на Конгреса обвини американския президент във възпрепятстване на правосъдието

22:45 | 22.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Председателят на долната камара на Конгреса Нанси Пелоси. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Председателят на долната камара на Конгреса Нанси Пелоси. Снимка: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп може да подлежи на импийчмънт заради възпрепятстване на правосъдието и прикриване на нарушения, заяви председателката на долната камара на Конгреса Нанси Пелоси, цитирана от Ройтерс.

"Съвсем ясно е, че този президент възпрепятства правосъдието и е ангажиран в прикриване на (нарушения) - и това може да е престъпление", заради което трябва да започне процедура за неговото отстраняване, каза Пелоси на събитие, спонсорирано от Центъра за американски прогрес - либерална активистка група. 

По-рано днес Тръмп прекрати внезапно отдавна планирана среща с председателката на контролираната от демократите Камара на представителите и с Чък Шумър, лидера на демократическото малцинство в Сената.

"Моля се за президента на Съединените щати и се моля за Съединените щати", каза Пелоси след провала на разговорите. Тя отбеляза, че Тръмп "не е на висотата на предизвикателството, пред което сме изправени". "Той току-що пропусна възможност", допълни Пелоси след прекратяването на срещата.

По-рано днес председателката на Камарата на представителите обвини президента, че прикрива нарушения, заради възпрепятстването на разследванията за евентуална намеса на Русия в негова полза на изборите през 2016 г.

Тръмп отхвърли обвиненията и призова демократите да прекратят неоснователните си, по думите му, разследвания и вместо това да работят с него по приоритетите на страната.

"Не можете да разследвате и да законодателствате едновременно", подчерта той.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още