IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Morgan Stanley отчете 45% ръст на печалбата за второто тримесечие

Приходите от продажби и търговия растат с 68%, а постъпленията от застраховки се увеличават с 64 на сто, посочват от банката

16:06 | 16.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Bess Adler/Bloomberg</em></p>

Снимка: Bess Adler/Bloomberg

Американският кредитор Morgan Stanley отбеляза 45-процентен ръст на своята печалба за второто тримесечие на годината, съобщава Ройтерс.

Печалбата на банката, дължима на акционерите, нараства до 3,2 млрд. долара, или до 1,96 долара за акция, за периода април-юни от 2,2 млрд. долара, или 1,23 долара за акция, от април-юни 2019 г.

Нетните приходи на кредитора достигат 13,414 млрд. долара спрямо 10,244 млрд. долара през второто тримесечие на 2019 г. По този показател банката отчита ръст от приблизително 30 на сто. 

Паричните резерви на Morgan Stanley за загуби по кредити, държани за инвестиции, нарастват с 40 на сто до 866 млн. долара към края на юни с провизии за загуби от 246 млн. долара през текущото тримесечие, става ясно от доклада на кредитора.

Балансът, капиталът и ликвидността на банката остават „силни“, като Morgan Stanley посочва, че се намира в добра позиция да продължи с клиентските дейности.

Приходите от продажби и търговия растат с 68% при силната ангажираност на клиентите по време на стабилизирането на пазарите. Постъпленията от застраховки се покачват с 64%, информират от банката.

Бизнесът на Morgan Stanley за управление на богатството регистрира ръст на печалбата от 1,1 млрд. долара с марж преди данъчното облагане от 24,4%. В същото време кредитирането се увеличава с 15%, докато приходите от бизнеса за съхранение и управление на ценни книжа за трети лица се покачват до 40 млрд. долара на годишна база.

морган морган

Бизнесът за управление на инвестициите отчита рекордно големи дългосрочни нетни потоци в размер на 15,4 млрд. долара. В тази област нетните приходи се увеличават до 886 млн. долара в сравнение с 839 млн. долара, регистрирани преди година. Печалбата преди данъчно облагане достига 216 млн. долара спрямо 199 млн. долара отпреди година.

През февруари Morgan Stanley придоби платформата за електронна търговия с финансови активи E*Trade Financial Corp. за сумата от 13 млрд. долара. Сделката се очаква да промени профила на кредитора, който твърдо залага бъдещето си на бизнеса с управление на средства за клиенти на дребно.

Morgan Stanley вече разполага с около 15 500 хиляди финансови съветници за по-заможните си клиенти, а миналата година активира и онлайн услуга за потребители с по-ниски доходи. E*Trade ще се влее в звеното на банката за управление на благосъстоянието, което ще нарасне до 8 млн. потребители и управлявани средства в размер на 3,1 трлн. долара след завършването на сделката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още