IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Morgan Stanley би очакванията на анализаторите с финансовите си резултати

Американската банка задмина дори JPMorgan с ръст на приходите от търговия с облигации

19:23 | 16.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската банка Morgan Stanley отчете по-добра от очакванията печалба за тримесечието във вторник в резултат на по-високите приходи от търговия с акции и отписването на акции, предава Ройтерс.

Приходите от търговия с акции са се увеличили със 7% през тримесечието, белязано от несигурност на глобалните финансови пазари в резултат на продължаващата търговска война между САЩ и Китай.

Приходите от търговия с облигации също са нараснали – с 1%, задминавайки традиционния конкурент Goldman Sachs, която отчете 10-процентов спад на приходите на същото подразделение.

Приходите от търговията с облигации на най-голямата банка на Wall Street – JPMorgan, се свиха с 10% през третото тримесечие.

Общите приходи на Morgan Stanley са нараснали със 7,3%, с което задмина очакванията на анализаторите. Резултатите са подкрепени и от 62-процентов скок на приходите от отписване на акции.

Главният изпълнителен директор Джеймс Горман възстанови представянето Morgan Stanley, откакто пое поста през 2010 г., когато банката все още се бореше с последствията от финансовата криза.

Неговият мандат е белязан от намаляване на риска, излизане от проблематични бизнеси и фокус върху по-стабилни такива, които генерират добри приходи.

Някои анализатори обаче сега поставят под въпрос бъдещата стратегия за растеж на банката. Акциите ѝ са поевтинели със 17% тази година, представяйки се по-зле от общия индекс S&P Financial. Акциите поскъпнаха с 2,4% след новината.

Приходите от продажби и търговия на банката – които допринасят най-много за общите приходи, са се увеличили със 7,5% и надвишават тези на JPMorgan и Citigroup.

Нетната печалба на Morgan Stanley се е увеличила до 2,11 млрд. долара, или 1,17 долара на акция, през третото тримесечие спрямо 1,78 млрд. долара, или 93% на акция, преди година.

Анализаторите очакваха печалба от 1,01 долара на акция, посочва Refinitiv.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още