IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Милиардерът Харолд Хам добавя 57 млн. долара в шистовата си компания

Един от най-големите поддръжници на шистовата индустрия се сдобива с още 3,44 млн. акции, като по този начин делът му в Continental достига 79%

20:22 | 25.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Милиардерът инвеститор Харолд Хам е закупил допълнително количество акции в американската шистова компания, в която той притежава контролен пакет на фона на постепенното възстановяване на петролните цени след рекордното дъно, от април, съобщава Bloomberg. 

Хам добавя акции на стойност 57,1 млн. долара от Continental Resources Inc., където заема длъжност изпълнителен председател, според документ, изпратен до Американската комисия по ценните книжа и борсите. Купените от него 3,44 милиона акции увеличават размера на общите му преки и косвени акции до 288 милиона, което се равнява на около 79% дял от компанията.

Милиардерът е закупил акциите на средна цена от 16,62 долара за дял, започвайки от 22 юни. Стойността на книжата на Continental падна с 10% в сряда до 15,12 долара за акция, но все още цената остава над два пъти по-висока от тази, която беше регистрирана на 9 март, най-ниската ѝ стойност до момента.

харолд харолд

74-годишният Хам е легенда в петролната индустрия, след като се е издигнал от дъното на бизнеса до милиардер, възползвайки се от своята визия относно възможността за хоризонтално сондиране и хидравлично разрушаване на скалите в басейна „Бакен“ в Северна Дакота и Монтана.

Той остава един от най-големите поддръжници на шистовата индустрия по време на ценовия спад, започнал преди повече от половин десетилетие.

Хам се сдобива с допълнителна известност, когато подписва чек за близо 1 млрд. долара на своята бивша съпруга, за да уреди развода им през 2014 г., оттегляйки се от поста главен изпълнителен директор в  Continental през декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още