IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Манучин: САЩ не се страхуват от търговска война

Американският финансов министър отказа да разкрие дали и други страни освен Канада и Мексико ще бъдат изключени от митата

08:35 | 21.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Министърът на финансите на САЩ Стивън Манучин увери вчера, че страната му не се страхува от търговска война, като същевременно уточни, че това не е нейната цел, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

"Ние трябва да бъдем подготвени да се намесим в защита на интересите на САЩ, за да защитим една справедлива свободна търговия", каза Манучин на пресконференция в края на двудневната среща на финансовите министри от Г-20 в Буенос Айрес.

Търговската война "не е наша цел, но ние не се страхуваме от нея", предупреди той, повтаряйки думите на президента Доналд Тръмп, чието решение за въвеждане на вносни мита от 25 процента върху вноса на стомана и 10 процента върху алуминия ще влезе в сила в петък.

"Не става въпрос за протекционизъм, а за свободна търговия, която да е справедлива и реципрочна", изтъкна неколкократно американският министър на финансите, който също призова Китай да отвори пазарите си за американските фирми.

Манучин, който отбеляза, че е имал "позитивни" разговори в Буенос Айрес, не пожела да разкрие дали освен Канада и Мексико други страни ще бъдат изключени от митата върху стоманата и алуминия, както настояват най-вече европейците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
e-mil
преди 6 години
Кога министърът се е преименувал на Манучин? През последната година си беше Мнучин.https://***.treasury.gov/about/Pages/Secretary.aspx
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още