IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лайтхайзър: Има големи дисбаланси в търговията с Европа

Той не изключва възможността за по-нататъшно увеличение за митата за Стария континент

20:30 | 17.12.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Постоянният търговски представител на САЩ Робърт Лайтхайзър заяви днес, че съществуват сериозни дисбаланси в търговските отношения с Европа, които трябва да бъдат коригирани, предаде ДПА.

Лайтхайзър посочи пред Fox Business Network, че единственият начин САЩ да намалят търговския си дефицит в световен мащаб е чрез фиксиране на търговските взаимоотношения с Европа.

Той не изключи по-нататъшно увеличение на митата за Европа като част от спора за субсидиите за Airbus, но допълни, че иска да бъде постигнато решение чрез преговори, пише БТА. 

Търговският представител предупреди също така, че САЩ имат проблеми със Световната търговска организация (СТО), които администрацията иска да отстрани. Той каза, че Белият дом гледа като приоритет на търговско споразумение с Великобритания в периода след Brexit. Съветници на президента Доналд Тръмп пък коментираха, че преговорите биха могли да започнат в началото на 2020 година.

Тръмп и британският премиер Борис Джонсън разговаряха по телефона по търговските въпроси след изборната победа на консерваторите миналата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
Боян
преди 4 години
Когато нямаш конкурентни фирми на световния пазар, единствения начин е да се изолираш като сложиш мита за да изместиш производства на чужди фирми на своя територия, но тази тактика с Китай не сработи изобщо да видим с Европа как ще стане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още