IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Калфин: Срещата на Путин и Тръмп ще даде път за подобряване на отношенията

Напрежението между САЩ и Русия не е добро за света, заяви бившият външен министър

12:06 | 16.07.18 г.
Калфин: Срещата на Путин и Тръмп ще даде път за подобряване на отношенията

Срещата между президентите на Русия Владимир Путин и на САЩ Доналд Тръмп няма да преразпредели света, но ще даде път за подобряване на отношенията. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria  бившият външен министър Ивайло Калфин. По думите му и двете страни имат интерес от тази среща.

Тръмп не оценява партньорите си, според него Америка е силна не с тях, а когато те са зависими от нея, заяви Калфин в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова. 

„Тази среща ще даде път за подобряване на отношенията и няма да се поставят остри въпроси“, каза Калфин във връзка с въпросите за Крим и за руска намеса в американските избори.

Той очаква „дребни закачки“ по случая с 12-те души, обвинени от САЩ, че са влизали в компютрите на демократическата партия. Сирия е важен въпрос – там Русия ще търси отстъпка от страна на Америка.

Бившият външен министър коментира още, че е рано е да се каже дали Тръмп ще успее да се кандидатира и да спечели нови избори в САЩ.

Според него той е показал липса на респект към международните организации като НАТО, Световната търговска организация, Г-7 и създава един образ, че Америка ще се справи сама. Това според Калфин не може да се случи в дългосрочен план.

Ивайло Калфин допълни, че срещата между президентите на САЩ и Русия е началото на диалог, в който те ще се хвалят взаимно и ще поставят отношенията си на абсолютно различна основа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:16 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още